Dacă doriți să gătiți perfect broccoli congelat, dar să aibă o textură crocantă, și nu moale, atunci poate fi luat în considerare un truc în acest sens. Gătirea acestuia va dura maximum 25 de minute, în funcție de cât de crocant doriți să devină leguma. Iată mai jos ce spune o creatoare de conținut gastronomic.
O creatoare de conținut gastronomic a explicat cum ar putea fi pregătită o porție de broccoli congelat care să aibă o textură ușor crocantă, și nu moale. Leguma se regăsește, de multe ori, în planuri alimentare sau diete, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale.
Creatoarea de conținut gastronomic a mărturisit că această legumă este des consumată de ea și întreaga familie, motiv pentru care își face mici stocuri de broccoli congelat. Leguma a fost gătită sub mai multe forme, însă a ajuns să apeleze la un singur truc, pentru a avea o textură ușor crocantă. Aceasta a susținut că îl prăjește la cuptor.
„Am încercat să gătesc broccoli congelat în zeci de moduri diferite – la aburi, la microunde, la tigaie – dar, de fiecare dată, revin la aceeași metodă: prăjirea la cuptor. Am descoperit un proces surprinzător de simplu, în doi pași, care împiedică broccoli să devină apos. Îl face crocant și caramelizat”, a susținut ea.
A explicat că, mai întâi, se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, în interior fiind plasată o tavă. Când cuptorul s-a încins, se pune broccoli congelat în tavă și se va coace timp de 12-15 minute. Apoi, se va scoate tava, se vor stropi bucățile de legumă cu ulei, sare și alte condimente, după preferințe. Se amestecă bucățile de broccoli și se continuă procesul de coacere. Broccoli se mai poate coace încă 5 minute, pentru a semăna la textură cu cel gătit la aburi. Pentru o textură crocantă, se pot coace 10 minute, arată Simplyrecipes.com.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F02%2Fshutterstock_171152801-1280x853.jpg)
O creatoare de conținut gastronomic a explicat cum ar putea fi gătit broccoli în așa fel încât să nu aibă o textură moale / sursă foto: Shutterstock
Broccoli reprezintă o sursă bogtă de viamine și minerale, fiind o legumă recomandată de mulți nutriționiști pentru a fi integrată în dieta zilnică. De asemenea, broccoli conține goitrogeni, compuși care pot afecta glanda tiroidă, motiv pentru care persoanele care se confruntă cu astfel de probleme ar trebui să se adreseze medicului. În general, când broccoli este fiert, atunci enzima respectivă ar putea fi distrusă în totalitate. Leguma nu ar fi indicată nici persoanelor cărora li se administrează un tratament cu anticoagulante.
Sursă foto: Shutterstock