Un popă beat a ruinat afacerea cu probe de alcoolemie măsluite a unei preacinstite asistente IML din Maramureș. Câți șoferi vor suferi în viitor

Publicat: 27 09. 2023, 18:54
Actualizat: 28 09. 2023, 00:34

Un popă beat a ruinat afacerea înfloritoare a unei asistente de la Serviciul de Medicină Legală din Maramureș. Femeia măsluia probele de alcoolemie a șoferilor interesați să scape de închisoare, amenzi considerabile, anulări sau rețineri nejustificat de lungi a permiselor de conducere auto. Lucrurile mergeau strună, asistenta cerea și primea până la 5000 de lei de la „pacienții” ocazionali. Dar lucrurile au luat-o razna în momentul în care un preot a fost surprins la volan cu o alcoolemie considerabilă, conform etilotestului, iar la analizele de laborator șoferul a ieșit aproape boboc.

O asistentă de la Serviciul Medicină Legală Maramureș falsifica pe bandă rulantă analizele de sânge ale șoferilor băuți. Femeia primea până la 5.000 de lei șpagă. În urma anchetei și procesului ulterior, asistenta a fost condamnată la 5 ani și șapte luni de închisoare cu executare. Conform procurorilor, femeia a fost acuzată că primea bani ca să schimbe valoarea probelor de sânge ale șoferilor găsiți băuți la volan.

Popa ghinion

Totul a dat în clocot după ce un preot ar fi apelat la asistenta medicală, după de fusese implicat într-un accident rutier. Testul la locul accidentului efectuat de către polițiști a relevat o alcoolemie de 0,52 în aerul expirat. Rezultatele probelor biologice, mult mai mici, au atras suspiciunea polițiștilor. Așa că aceștia au anunțat procurorii anticorupție.

Afacere seculară

Potrivit anchetatorilor, asistenta ar fi primit bani, încă din 2015, pentru ca șoferii să obțină valori mai scăzute ale concentrației de alcool în sânge. Astfel, cei depistați băuți în trafic evitau tragerea la răspundere penală. Sumele pretinse ajungeau până la 5 mii de lei. În total, asistenta de la Medicină Legală ar fi primit peste 33 mii de lei, prin diverși intermediari.

În urma perchezițiilor, femeia a fost arestată preventiv pentru luare de mită în formă continuată, favorizarea făptuitorului, fals intelectual și sustragerea sau distrugerea de probe.

Magistrații Tribunalul Sălaj au dat o primă hotărâre în acest caz, iar asistenta a fost condamnată la aproape 6 ani de închisoare cu executare. Până la sentința definitivă, acuzata se află în libertate sub control judiciar, potrivit Ziare.com