Va fi modernizată cea mai lungă faleză de pe malul Dunării din România. Unde se află și ce fonduri vor fi folosite (FOTO)

Va fi modernizată cea mai lungă faleză de pe malul Dunării din România. Unde se află și ce fonduri vor fi folosite (FOTO)
Faleza Dunării, la Galați (FOTO: Facebook.com/Primăria Municipiului Galați)
Publicat: 15/06/2021, 15:58
Actualizat: 15/06/2021, 16:22

Primăria Municipiului Galați a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că a început procedurile pentru modernizarea și punerea în valoare ale Falezei Dunării. Este vorba despre cea mai lungă și spectaculoasă faleză de pe malul Dunării, dar și principala zonă de promenadă din orașul Galați.

Pentru modernizarea Falezei se va face o investiție de cel puțin 100 de milioane de lei, din fonduri europene, fiind  lansată deja licitația pentru atribuirea contractului privind serviciile de proiectare și autorizațiile din proiectul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a orașului, atât de îndrăgită de către gălățeni și de către vizitatori să fie pusă în valoare și să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galați merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, citat de Mediafac.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie, iar valoarea estimată a contractului este de aproape 2 milioane de lei, fonduri europene. Durata de realizare a contractului este de 8 luni.

În paralel, se desfășoară procedurile de actualizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării, iar gălățenii pot transmite edililor opiniile și propunerile lor.

Totodată, Primăria și Consiliul Județean au semnat un protocol pentru realizarea unui amplu proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea întregii faleze.

„Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării. Acesta urmează a fi depus pentru finanțare în perioada de programare 2021-2027, acordul de parteneriat fiind parte integrantă a contractului de finanţare”, au anunțat autoritățile gălățene.

Faleza Dunării este proprietatea publică a Municipiului Galați și principalul loc de promenadă pentru locuitorii orașului, având o lungime de aproximativ trei kilometri și o suprafață totală de aproximativ 200.000 metri pătrați.


CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase