VIDEO | Joe Biden acuză teroriștii Hamas că decapitează copii: „Am confirmat imaginile/ Nu am crezut niciodată că voi vedea așa ceva”

Publicat: 13/10/2023, 10:39
Actualizat: 13/10/2023, 13:22

Aflat la o masă rotundă cu liderii comunității evreiești din SUA, președintele Joe Biden a afirmat că a văzut imagini cu teroriștii Hamas care decapitează copii. Anunțul șocant al președintelui american, a fost urmat de o completare venită de la Casa Albă.

Joe Biden a confirmat miercuri seară, că a văzut imagini cu ororile comise de teroriștii Hamas, care conform acestuia, decapitează copii. Imediat după această afirmație un oficial al administrației a declarat pentru CNN că nici Biden, nici Administrația nu au văzut fotografii sau rapoarte confirmate cu copii sau sugari decapitați de Hamas.

Oficialul a clarificat pentru CNN că remarcile președintelui se refereau la comentarii publice din partea instituțiilor media și a oficialilor israelieni. De la preluarea mandatului, Biden a ieșit de mai multe ori în afara scenariului pentru a face comentarii care au necesitat clarificări ulteriore din partea personalului său, inclusiv despre Taiwan și Rusia.

„Nu am crezut niciodată că voi vedea așa ceva și am confirmat imaginile cu teroriști care decapitau copii”, a spus Biden în remarci mai ample despre sprijinul administrației sale pentru Israel.

Într-o clarificare venită de la Casa Albă chiar după discursul lui Joe Biden, aceștia transmit că descrierea grafică făcută de președintele Joe Biden a ororilor din Israel a fost menită să „sublinieze depravarea totală” a atacului Hamas asupra civililor, spune Casa Albă, chiar dacă nu a văzut sau confirmat personal imaginile pe care le-a descris.

Un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că copii mici și bebeluși au fost găsiți în Kfar Aza, un kibbutz din sudul Israelului, cu „capetele decapitate” după atacul Hamas din weekend, conform CNN.

Blinken: „Copii ciuruiți de gloanțe”

Joi, Netanyahu i-a arătat secretarului de stat al SUA Antony Blinken, care se afla în vizită în Israel, fotografii înfiorătoare ale unor bebeluși ale căror trupuri fuseseră arse fără a fi recunoscute și un al treilea cadavrul unui copil pătat de sânge.

În timpul unei disponibilități de presă, Blinken a devenit emoționat când a descris că a văzut imaginile victimelor atacului Hamas care „aproape sfidează înțelegerea”.

„Un copil, un copil ciuruit de gloanțe. Soldații tăiați capul. Tinerii au ars de vii în mașinile lor sau în camerele lor de ascunzătoare”, a spus Blinken.

Violenţele din weekend ale Hamas au ucis până în prezent 1.300 de oameni, fiind cel mai grav atac asupra civililor din istoria Israelului. Printre victime se numără și o mulțime de cetățeni străini, dar și 2 români declarați vineri de MAE, decedați. (detalii AICI)

Israelul a răspuns, până acum în Gaza – unde locuiesc 2,3 milioane de oameni – luând cu asediu spațiul aerian și lansând o campanie de bombardamente care a distrus cartiere întregi. Autorităţile din Fâșie afirmă că peste 1.500 de palestinieni au fost ucişi, până în prezent.

În tot acest timp, IDF a avertizat 1,1 milioane de locuitori din Gaza să se evacuze spre sudul Fâșiei. (detalii AICI)

Sursa VIDEO/ Fox News

Sursa FOTO/ Telegram

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV| De ce este vital Parteneriatul Strategic România-Ucraina? Dr. Silviu Nate: „Fragmentarea politică a Occidentului este în favoarea lui Putin”

EXCLUSIV | Interdicția impusă lui Dănuț Lupu, în închisoare, după ce dosarul său a fost analizat. Planul lui Gigi Becali s-a prăbușit

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto