EXCLUSIV | Interdicția impusă lui Dănuț Lupu, în închisoare, după ce dosarul său a fost analizat. Planul lui Gigi Becali s-a prăbușit

EXCLUSIV | Interdicția impusă lui Dănuț Lupu, în închisoare, după ce dosarul său a fost analizat. Planul lui Gigi Becali s-a prăbușit
Publicat: 13/10/2023, 07:00

Fostul mare fotbalist Dănuț Lupu a primit o veste proastă din partea reprezentanților Penitenciarului Rahova, unde se află, deocamdată, în perioada de carantină. Totodată, toate promisiunile publice pe care le-a primit din partea lui George Becali s-au prăbușit ca un castel de nisip.

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv, la data de 2 octombrie, la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis. De altfel, fostul internațional nu mai are permis încă din anul 2001, când s-a urcat beat la volan. Acesta ar fi încercat, în mai multe rânduri, să redobândească dreptul de a conduce, însă, potrivit unor surse din Poliție, nu ar fi reușit să treacă de proba teoretică, deși ar fi susținut examenul în repetate rânduri.

Fostul fotbalist a a continuat, însă, să conducă, motiv pentru care, în 2020, Curtea de Apel Galați l-a condamnat la 6 luni cu suspendare. De aceea, a doua condamnare, tot pentru conducere fără permis, a fost una cu executare.

Așa a ajuns Dănuț Lupu să primească  7 luni şi 10 zile de închisoare. Pentru că, la data la care s-a dat sentința, nu era în țară și nu s-a predat imediat autorităților din statul respectiv, autoritățile române l-au dat în urmărire internațională.

Lupu s-a predat abia o săptămână mai târziu și a fost dus direct la Penitenciarul Rahova, pentru perioada de carantină de 21 de zile. În timp ce acesta era urmărit internațional, finanțatorul FCSB, George Becali, a declarat, la mai multe posturi de televiziune, că face cerere către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ca Dănuț Lupu să muncească la clubul său de fotbal în perioada detenției. Legat de aceste afirmații, Becali, la rândul său trecut prin detenție, se baza pe faptul că pedeapsa de numai 7 luni și 10 zile îi va permite fostului internațional să iasă la lucru în afara închisorii.

„Îl angajez eu. Fac cerere că vreau să îl angajez pe Lupu la FCSB. Că se pricepe la fotbal. Ziua să vină să lucreze la FCSB și seara să se ducă la pușcărie. O să fac. O să vezi. Îi trimit o mașină să îl ia la FCSB la ora 07:00, stă la birou la bază și seara merge să doarmă la pușcărie, că așa e legea. O să aibă regim deschis. Ziua lucrează, iar seara se duce acolo și doarme”, spunea Becali.

Lupu, considerat un deținut cu factor de risc

Surse din cadrul ANP au declarat, pentru Gândul, că, deși nu este încă oficial, Lupu nu va avea drept de muncă în afara penitenciarului, motiv pentru care planul lui Gigi Becali nu poate fi pus în practică, din cauza faptului că fostul internațional a fost dat în urmărire internațională și nu poate fi considerat un deținut de încredere.

Sursele citate au afirmat că, după cele 21 de zile, o comisie va stabili regimul de detenție al fostului fotbalist, care, cel mai probabil, va fi unul semideschis și nu deschis, așa cum spera el, măsură decisă tot din cauza faptului că, pentru o săptămână, a figurat drept fugar.

În cazul în care va dori, totuși, să muncească, aceeași comisie se va întruni din nou și va decide dacă are dreptul să lucreze și ce fel de ocupație, dintre cele disponibile în interiorul închisorii, i s-ar potrivi fostului mare sportiv.

CITIȚI ȘI:

Dănuț Lupu, dat în URMĂRIRE de Poliția Română / Fostul fotbalist a declarat, luni, că nu este în țară și că se întoarce în România abia în weekend

EXCLUSIV | Topul penitenciarelor din România cu cei mai mulți deținuți repartizați la muncă. Unde s-au dat cele mai multe permisiuni de ieșire

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?