VIDEO | Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu comunitatea română din Israel: „În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi”

Publicat: 17/10/2023, 15:45
Actualizat: 17/10/2023, 16:25
După o întrevedere cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul Marcel Ciolacu a ținut să viziteze comunitatea de români din Israel. Aici, șeful Executivului de la București i-a asigurat pe aceștia de întreg sprijinul Guvernului României și a transmis că „țara noastră a fost și este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei și familiile lor”.
Marcel Ciolacu este primul șef de Guvern din lume care vine în Israel, după atacul teroriștilor Hamas de săptămâna trecută. Aici, premierul României i-a transmis omologului său că „societatea românească, comunitatea de israelieni din România și cea de români din Israel deplâng victimele nevinovate – femei, copii, tineri în floarea vârstei, în urma atacurilor teroriste declanșate de Hamas”.
După conferința de presă comună alături de Bibi Netanyahu, Ciolacu a mers să stea de vorbă cu românii din Israel. Acesta le-a transmis românilor că autoritățile române sunt alături de ei, și le-a promis că va face tot ce este posibil pentru a le oferi siguranța de care aceștia au nevoie.
Sunt alături de dumneavoastră și vă rog să aveți încredere că vom face tot ce este posibil pentru a vă sprijini și oferi siguranță, le-a transmis premierul cetățenilor români din Israel.
Până acum, autoritățile române au oferit sprijin pentru repatrierea în siguranță a peste 2.200 de cetățeni români din Israel și continua demersurile pentru a oferi asistență consulară cetățenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în țară. Până în prezent aproximativ 250 de români din Fâșia Gaza așteaptă să fie evacuați prin zona Rafah-Egipt. (detalii AICI)
O întâlnire emoționantă cu diaspora română din Israel! În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi. Comunitatea se poate baza pe întregul sprijin al Guvernului de la București. România a fost și este un loc sigur pentru cei care vor un refugiu pentru ei și familiile lor, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.
În prezența comunității evreiești, premierul a oferit domnului Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, distincție care a fost acordată de președintele României.
Premierul Marcel Ciolacu a fost însoțit în vizita din Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu (care a avut o întâlnire bilaterală cu omologul israelian, Eli Cohen), deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.
CITIȚI ȘI:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto