Zăpadă de opt metri pe Transfăgărășan. Drumarii intervin cu freze și excavatoare (VIDEO)

Publicat: 15/06/2021, 23:19
Actualizat: 28/06/2021, 15:37

Drumarii au intervenit cu freze și excavatoare, marți, pentru deszăpezirea Drumului Național 7C (DN 7C), cunoscut mai bine sub numele de Transfăgărășan.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului. Indiferent de condiţiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare şi freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depăşeşte şi 7-8 metri”, au transmis, marţi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, pe pagina de Facebook.

Un strat proaspăt de zăpadă s-a aşternut în Masivul Bucegi, unde a început din nou să ningă. De altfel, meteorologii au avertizat că, încă din noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

Şi la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă, dar drumarii intervin – zilele acestea –  pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului.

Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat că drumarii intervin cu excavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, el menţionând că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

În perioada 20 octombrie 2020 – 30 iunie 2021, DN 7C – Transfăgărășan este închis parțial pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei, începând cu 1 iulie 2021.

Drumul rămâne deschis circulaţiei rutiere, tot timpul anului, doar în următoarele zone:

  • Județul Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104) / Complex Capra (km.108);
  • Județul Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

Aproape o treime din țară, sub cod portocaliu de ploi abundente

Meteorologii au emis o avertizare meteo Cod portocaliu de ploi și vânt, valabilă petru 12 județe din estul țării. Avertizarea este valabila până miercuri, la ora 23.00. În acest interval va ploua abundent și vor apărea descărcări electrice, dar și grindină.

Vântul va avea intensificări de până la 65 de km/h. Alte 16 județe sunt sub avertizare de cod galben de ploi și grindină, iar vântul va bate cu viteze de până la 90 km/h în zona Carpaților Meridionali.

De asemenea, din cauza viiturilor și a creșterilor de debite ale râurilor, mai multe județe se află sub avertizare cu risc mare de inundații, până joi.

FOTO & VIDEO: CNAIR


CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase