Imagini uluitoare din Apuseni, cu Lacul Beliș, acoperit de gunoaie. Deșeurile au fost strânse în 2 zile

Imagini uluitoare din Apuseni, cu Lacul Beliș, acoperit de gunoaie. Deșeurile au fost strânse în 2 zile
Foto: Timea Izsak, Florin Coras, Gabriel Pacurariu
Publicat: 15/06/2021, 13:32

Regia Națională a Pădurilor Romsliva a publicat, marți, mai multe imagini uluitoare cu maldăre de deșeuri strânse din Parcul Natural Apuseni, respectiv de pe Lacul Beliș.

„Weekendul dedicat celebrării Zilei Mondiale a Mediului (5-6 iunie 2021) a fost petrecut la Lacul Beliș – Fântânele! De ce s-a ales tocmai această zonă din ariile naturale protejate administrate de Parcul Natural Apuseni? Pozele vorbesc de la sine.

Această acțiune de amploare a fost organizată în comun cu Clubul Alpin Român Filiala Cluj, cu care cei de la administrația parcului au fost parteneri la experiențe de viață și în trecut”,se arată într-o postare a celor de la Romsilva.

La acțiunea din Apuseni au participat 120 de voluntari

Potrivit sursei citate, voluntarii au petrecut două zile pe lac pentru strângerea deșeurilor.

„Stând printre mormanele de deșeuri timp de două zile, în ture efective de lucru de câte 8 ore, pe uscat sau pe apă, pe jos sau din caiace/canoe, ne-am dat seama fiecare că e vorba de mai mult decât o implicare fizică – e implicare emoțională, iar controlul psihic manifestat ne-a demonstrat că cei 120 de voluntari nu au fost doar prezenți, ei au fost cei mai perseverenți, dedicați și au pornit la drum cu un scop bine definit, provenit dintr-un principiu sănătos – acela că NATURA este si CASA LOR!”, mai spun cei de la Romsliva.

„Randamentul excelent al acțiunii, cu o medie de 14,5 saci/voluntar/zi și un număr total de circa 3500 de saci colectați demonstrează o bună organizare și faptul că voluntarii nu au făcut deplasarea la Beliș pentru agrement, au venit hotărâți să schimbe ceva, vor munți mai curați și oameni mai responsabili în relația cu natura!”, spun reprezentanții voluntarilor care au participat la această acțiune.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase