Echipa „Top Gear”, atacată cu pietre în Argentina de către localnicii furioși pe numărul de înmatriculare al mașinii conduse de Jeremy Clarkson

Echipa Top Gear, atacată cu pietre în Argentina de către localnicii furioși pe numărul de înmatriculare al mașinii conduse de Jeremy Clarkson
Publicat: 03/10/2014, 19:43
Actualizat: 01/02/2019, 07:09

Potrivit theguardian.com, atacul a dus la părăsirea de către echipa de filmare a emisiunii britanice „Top Gear” a teritoriului Argentinei și a avut loc după ce s-a aflat că mașina pe care Jeremy Clarkson o conducea avea un număr de înmatriculare care, aparent, era o referință la războiul pentru Insulele Falkland dintre Marea Britanie și Argentina.

Autoturismul condus de Clarkson, un Porsche cu numărul de înamtriculare H982 FKL, despre care se spune că ar fi o referință la războiul din 1982 privind Insulele Falkland, se numără printre autovehiculele abandonate.

Reprezentanții radiodifuzorului public britanic (BBC), care difuzează celebra emisiune „Top Gear”, au negat orice aluzie intenționată, spunând că mașina a fost cumpărată de un membru al echipei de producție, iar faptul că numărul poate fi considerat o referință ofensatoare este pur și simplu o coincidență.

Potrivit relatărilor din media din Argentina, mai mulți veterani de război, care au luptat împotriva Marii Britanii în 1982, au protestat în fața hotelului unde era cazată echipa de filmare a „Top Gear”. Totodată, un politician local a declarat că britanicii au fost escortați deja către aeroport.

Juan Manuel Romano, oficial al localității Ushuaia, din provincia sudică argentiniană Tierra del Fuego, a spus că echipa și vedetele emisiunii britanice „au luat decizia de a pleca” din Argentina.

Scandalul din Argentina vine după mai multe controverse legate de emisiunea prezentată de Jeremy Clarkson.

Acesta a primit un „avertisment final” din partea șefilor BBC, în urmă cu câteva luni, după publicarea unui fragment nedifuzat dintr-o filmare pentru „Top Gear”, în care Clarkson părea să folosească un cuvânt cu conotație rasistă. Clarkson a negat însă că ar fi rostit respectivul cuvânt.

O altă ediție a emisiunii a fost sancționată de Ofcom, autoritatea britanică de reglementare în domeniul audiovizual, pentru că ar fi încălcat regulile privind folosirea unor termeni rasiști, în timpul unei ediții speciale filmate în Myanmar.

Jeremy Clarkson și echipa de producție a „Top Gear” sunt în prezent în America de Sud pentru a filma pe o autostradă montană situată între Chile și Argentina.

Un articol despre vizita britanicilor, publicat în ziarul Diario Jornada, poartă titlul: „«Top Gear» filmează în Patagonia și există controverse”.

„Deși oficialii BBC l-au rugat pe celebrul prezentator Jeremy Clarkson să se comporte cum trebuie în timpul filmărilor din Argentina, el a ales să folosească un număr de înmatriculare provocator, H982 FKL, pentru mașina sa Porsche, aluzie la războiul din 1982 pentru Insulele Malvine (denumirea acceptată de Argentina pentru Insulele Falkland, n.r.)”, scrie publicația argentiniană.

Producătorul executiv al „Top Gear”, Andy Wilman, a respins însă acuzațiile. „Producătorii «Top Gear» au cumpărat trei mașini pentru această ediție a emisiunii. Este total neadevărată ideea că această mașină a fost cumpărată pentru acest număr de înmatriculare sau că numărul original a fost înlocuit”, a spus producătorul „Top Gear”.

De asemenea, Jeremy Clarkson a negat informațiile potrivit cărora ar fi fost avertizat de BBC să își controleze comportamentul în timpul filmărilor din Argentina.

Referitor la „avertismentul final” primit în urmă cu câteva luni, Jeremy Clarkson a scris, în luna mai în rubrica sa din tabloidul britanic The Sun: „BBC mi-a transmis că dacă voi mai avea vreo remarcă ofensatoare oriunde, oricând, voi fi concediat. Dar până și arhanghelul Gabriel s-ar chinui să supraviețuiască cu această sabie deasupra capului. Este inevitabil ca într-o zi, cineva, undeva, să spună că l-am ofensat și atunci aia e”.

Jeremy Clarkson este una dintre cele mai de succes vedete ale BBC. În anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de peste 14 milioane de lire sterline, potrivit raportului de activitate al BBC Wordwide, făcut public în iulie 2013.

Pe de altă parte, în luna mai a acestui an, presa britanică relata faptul că Jeremy Clarkson negociază cu BBC semnarea unui nou contract, cu o durată de trei ani și în valoare de 12 milioane de lire sterline. Astfel, Clarkson ar urma să rămână prezentator al versiunii britanice a emisiunii „Top Gear” până în 2018.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media