Guvernul SUA a anunțat că a fost de acord să achiziționeze alte 500.000 de doze de Evusheld, anticorpul AstraZeneca cu acțiune prelungită pentru prevenirea COVID-19

Guvernul SUA a anunțat că a fost de acord să achiziționeze alte 500.000 de doze de Evusheld, anticorpul AstraZeneca cu acțiune prelungită pentru prevenirea COVID-19
Guvernul SUA a anunțat că a fost de acord să achiziționeze alte 500.000 de doze de Evusheld / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 13/01/2022, 18:38

În timpul unui briefing de la Casa Albă desfășurat pe 12 ianuarie, guvernul SUA a anunțat că a fost de acord să achiziționeze alte 500.000 de doze de Evusheld, anticorpul AstraZeneca cu acțiune prelungită pentru prevenirea COVID-19.

Acest anunț se adaugă celor 700.000 de doze de Evusheld deja convenite pentru cumpărare cu guvernul SUA. Livrarea acestor 500.000 de doze suplimentare, este anticipată în primul trimestru al anului 2022.
Evusheld este destinat să protejeze cele mai vulnerabile populații, inclusiv imunodeprimati, care prezinta protecție limitată sau deloc de la vaccinuri și au în prezent puține opțiuni în fața creșterii rapide a cazurilor de COVID-19 observată în ultimele săptămâni, rămânand la risc crescut. Aproximativ 2% din populația globală este considerată cu un risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19. Acesta include persoanele cu cancere de sânge sau alte tipuri de cancer care sunt tratate cu chimioterapie și cei care iau medicamente după un transplant de organ sau care iau medicamente imunosupresoare pentru afecțiuni precum scleroza multiplă și artrita reumatoidă.

Evusheld este singura terapie cu anticorpi autorizată pentru utilizare de urgență în SUA pentru profilaxia (prevenirea) pre-expunere a COVID-19 și s-a demonstrat că păstrează activitatea de neutralizare împotriva variantei Omicron, precum și a tuturor celorlalte variante ingrijoratoare până în prezent. Preventia infectiei cu COVID-19 la persoanele imunocompromise, în loc să aștepte să se trateze această populație vulnerabilă odată ce se infectează, este un obiectiv important în lupta împotriva pandemiei.

Evusheld este, de asemenea, autorizat pentru utilizare de urgență pentru prevenirea COVID-19 în alte câteva țări si se afla in procedura de rolling review la Agentia europeana a Medicamentelor (EMA).

Iskra Reic, Vicepreședinte executiv – vaccinuri și terapii immune la AstraZeneca, a declarat: „Acordul de astăzi va aduce protecție unora dintre cele mai vulnerabile persoane din SUA, inclusiv celor imunodeprimați, a caror protecție prin vaccinare este limitată sau absenta și care au în prezent puține. Opțiuni în fața creșterii rapide a cazurilor de COVID-19 observată în ultimele săptămâni. Evusheld este singura terapie cu anticorpi care a primit autorizație de utilizare de urgență în SUA pentru profilaxia pre-expunere și una dintre cele două terapii cu anticorpi autorizate care prezintă activitate de neutralizare împotriva Omicron și a tuturor celorlalte variante.”

„Răspândirea accelerată a variantei Omicron este îngrijorătoare. Evusheld care își păstrează capacitatea neutralizantă împotriva variantei Omicron reprezintă o șansă complementară vaccinării pentru persoanele imunocompromise care nu au capacitatea de a dezvolta un răspuns adecvat și care prezintă un risc crescut în cazul infectării cu COVID-19. Dorim ca împreună cu autoritățile din România să identificăm rapid cele mai bune modalități de access pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar și a oferi o șansă suplimentară grupului de pacienți vulnerabili.” – declarație Radu Rășinar, Country President România.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
PERCHEZIȚII! INDIVID PRINS în FLAGRANT punând în circulație EURO FALȘI. VIDEO
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
SE DAU BANI! Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc. Decizia luată de Guvern
Anamaria Prodan, reacție după ce Reghecampf a publicat poza cu fiul său. Istoria se repetă
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...