Noul Hyundai Ioniq 5 – cele mai noi tehnologii în domeniul auto (P)

Noul Hyundai Ioniq 5 - cele mai noi tehnologii în domeniul auto (P)
Publicat: 30/03/2022, 10:12
Actualizat: 30/03/2022, 10:22

Noul Hyundai Ioniq 5 este caracterizat de către producător ca fiind o mașină care dispune de tehnologii inovatoare și avansate. La nivel global, există o tendință tot mai des întâlnită în rândul producătorilor auto de a apela cât mai mult la inovațiile tehnologice la cererea consumatorilor obișnuiți cu dezvoltarea rapidă a industriilor de larg consum, respectiv a electrocasnicelor, a telefoniei mobile sau a calculatoarelor.

Noul Hyundai Ioniq 5 excelează din punct de vedere al inovațiilor în primul rând și înainte de orice în ceea ce privește design-ul.

Design-ul exterior

Design-ul exterior al noului Hyundai Ioniq 5 este unul progresist și retro în același timp pentru că are ca sursă de inspirație primul model al mărcii Hyundai – Pony. Astfel, modelul auto nou Ioniq 5 reprezintă un simbol al poveștii de 45 de ani a Hyundai. Aspectul progresist al mașinii este dat de faptul că acesta explorează noi forme de design. Abordarea sofisticată este influențată de ampatamentul lung, din care rezultă o tipologie EV contemporană. Apariția vehiculelor electrice i-a forțat pe designerii auto din lume să găsească o soluție pentru înlocuirea grilelor mari din fața pentru că aceste mașini nu mai au nevoie de foarte multă răcire, ci de aerodinamică. Soluția Hyundai la această problemă a fost bara de protecție în forma literei V care încorporează luminile de zi sub forma inconfundabilă a Parametric Pixels, un accent remarcabil al acestui model. Spatele mașinii respectă și el această temă de design. Proporțiile perfecte ale modelului auto sunt subliniate și de jantele de 20 de inchi optimizate aerodinamic. Și, nu în ultimul rând, autoturismul Ioniq 5 poate fi echipat cu plafon solar ce previne descărcarea bateriei și asigură autonomie suplimentară.

Design-ul interior

Noul Hyundai Ioniq 5 este primul autovehicul electric al gamei care utilizează platforma Hyundai E-GMP. Arhitectura acesteia asigură un ampatament lung care contribuie la maximizarea spațiului interior. Astfel, noul Ioniq 5 oferă mobilitate personalizată, mai multă flexibilitate pentru adaptarea spațiului la stilul de viață al utilizatorilor și spațiu reconfigurabil pentru o atmosferă relaxantă în habitaclu. Scaunele din față sunt reglabile eelctric, iar pasagerii din spate se pot bucura de un interior spațios. La bordul mașinii Ioniq 5 se regăsește conceptul „Universal Island” ce definește o consolă mobilă care poate fi culisată înapoi până la 140 mm, oferind o mai mare libertate de mișcare. Chiar și ocupanții locurilor din spate se pot bucura de funcțiile suplimentare ale acesteia, precum suporturile pentru pahare, încărcătorul wireless de 15 W sau porturile USB. Suprafața plană din habitaclu permite crearea unui spațiu deschis, cu multiple posibilități de configurare, pentru confortul pasagerilor și transportul bagajelor.

Tehnologiile inovatoare se pot regăsi și la capitolul conectivitate. De exemplu, prin intermediul aplicației Bluelink, clienții își pot localiza autovehicului, îl pot bloca și îl pot debloca de la distanță sau pot avea acces la diferite informații, cum ar fi autonomia, starea bateriei sau durata de încărcare. Dintre tehnologiile revoluționare pentru asistența conducătorului auto se distinge Sistemul de Monitorizare a Unghiului Mort (BVM). Acesta este în prezent unic pe piață și permite afișarea pe ecranul principal a zonelor laterale și din spate ale autovehicului, în momentul în care conducătorul auto activează semnalul pentru schimbarea direcției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
INTERDICŢIE pentru toți părinții cu copii. Se trece interzis direct în lege
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete