Ce a pățit Marian Godină după vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat: 25 02. 2021, 15:54
Actualizat: 25 02. 2021, 15:55

Marian Godină a anunțat joi, 24 februarie, printr-o postare pe Facebook, că a fost vaccinat împotriva COVID-19 cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Polițistul Marian Godină a postat pe contul său de Facebook o poză cu adeverința care atestă vaccinarea.

„Abia ce am fost vaccinat cu produsul Astra-Zeneca. Am vrut să mă dau mare cu brațul, dar Centrul Medical Județean al MAI e clasificat ca zonă de securitate, așa că nu mi s-a permis să fotografiez”, a transmis acesta.

Ulterior, polițistul a revenit cu o nouă poză în care apare în timp ce ține în mână un buchet de flori.

Marian Godină: „Capul mă durea și el destul de tare, mușchii și articulațiile la fel”

„După vaccin, am ajuns acasă așa. Georgiana a zis să mă mai vaccinez, că pare a avea efecte benefice”, este mesajul care însoțește fotografie.

Inițial, Marian Godină a dezvăluit că nu are reacții adverse la vaccin, însă în urmă cu câteva ore a precizat într-o postare pe Facebook că a avut dureri musculare, dar nu numai, pe parcursul nopții.

„Aseară m-am băgat în pat, bucuros că nu am niciun simptom după vaccinul pe care îl făcusem dimineață. Chiar înainte să ațipesc, am simțit că mi se face frig. Dar frig. Atât de frig că mi-am luat o bluză groasă și tot tremuram sub plapumă. Capul mă durea și el destul de tare, mușchii și articulațiile la fel. Până pe la 5 nu am reușit să dorm, iar de la 5 la 8 am dormit în reprize pentru că am schimbat vreo patru tricouri. Acum mă mai doare puțin capul, umărul cu vaccinul și cred că mai am puțină febră”, a transmis polițistul.

De ce sunt mai frecvente reacțiile adverse la persoanele imunizate cu vaccinul AstraZeneca

Recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a explicat de ce apar mai frecvent reacțiile adverse în cazul persoanelor care sunt imunizate cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca.

„Explicația este legată de reactogenitatea acestui tip de vaccin. Acest vaccin folosește un vector viral. Nu sunt neapărat reacții adverse mai grave, sunt mai frecvente decât la vaccinurile care folosesc o altă tehnologie. Însă, particularitatea este, că la cea de-a doua doză, rata de efecte adverse este mult scăzută la AstraZeneca comparativ cu vaccinurile care folosesc platforma de ARN mesager, unde am observat că la doza a doua frecvența reacțiilor adverse este mai mare decât după prima doză. În cazul acestui vaccin (AstraZeneca – n.red.), organismul reacționează atât față de vector, cât și față de antigenul care rezultă ulterior din vaccin, adică proteina spike. Acesta este motivul pentru care reacțiile adverse sunt mai frecvente. Ceea ce este important de reținut este beneficiul pe care îl obținem după vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.