Valeriu Gheorghiţă explică ce trebuie să facă românii care au pierdut dovada vaccinării

Valeriu Gheorghiţă explică ce trebuie să facă românii care au pierdut dovada vaccinării
Valeriu Gheorghiţă explică ce trebuie să facă românii care au pierdut dovada vaccinării
Publicat: 24/02/2021, 15:12

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a explicat ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării.

Românii care au pierdut adeverinţa prin care pot dovedi faptul că s-au vaccinat nu pot descărca alta din platformă, ci trebuie să se întoarcă la centrul unde au fost imunizaţi, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, miercuri, de jurnalişti, ce pot face românii care au pierdut dovada vaccinării, pentru că aceasta nu este disponibilă pe platforma de vaccinare.

Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză şi doza a doua. Adeverinţa se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor care este gestionat la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a spus Gheorghiţă.

De la începutul campaniei de vaccinare până marţi, în ţară au fost vaccinate 836.860 de persoane, din care 601.573 cu ambele doze.

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Femeia care a avut reacția de tip anafilactic după vaccinare va fi externată. Astfel de reacții sunt extrem de rare”

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, femeia din județul Olt care a avut o reacție adversă de tip anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca este în stare generală foarte bună și va fi externată.

„S-a intervenit rapid, în șapte minute pacienta era cu starea mult ameliorată”

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, în cazul femeii care a suferit o reacție adversă gravă la vaccinare, medicii au intervenit rapid, în șapte minute pacienta fiind cu starea mult îmbunătățită.