SUNTEM CU GÂNDUL LA VOI. Zeci de cozonaci au ajuns la Centrul Sf. Ilie din Galați. Donator: „Așa am promis, să simtă și bătrânii din azil spiritul sărbătorilor”

Redactor:
Madalina Prundea

George Alin Radu, tânărul care a făcut un apel umanitar emoționant și a dus, săptămâna trecută, un prim transport de alimente și articole sanitare din donațiile primite pentru ajutorarea rezidenților din Căminul de bătrâni Sf. Ilie din Galați, a mers luni să le ducă și tradiționalii cozonaci de Paște.

„Așa am promis, că în perioada sărbătorilor pascale, să simtă și bătrânii din azil spiritul sărbătorilor, a unei mese îmbelșugate”, a povestit George Alin Radu pentru Gândul.ro.

Joia trecută, tânărul a reușit să ducă bătrânilor mâncare și produse de igienă din banii donați de oameni simpli, ONG-uri, asociații, firme și Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Luni, din banii lui, de această dată, tânărul a cumpărat 40 de cozonaci proaspeți, un bax de ulei și un bax de făină albă, ca să aibă provizii pentru mai multe zile.

Dotat cu mască și mănuși, el le-a dus până la ușa Căminului de bătrâni Sf. Ilie, unde le-a predat unei angajate, care l-a întâmpinat îmbrăcată în echipament complet de protecție. „Am discutat puțin cu asistenta, am recunoscut-o de când am făcut voluntariat acolo. A fost un moment emoționat, am simțit un fior, dar m-am bucurat că am reușit să ajung unde mi-am propus”, a spus tânărul.

Donație de Paște / Sursa: George Alin Radu
Donație de Paște / Sursa: George Alin Radu

Încă trei decese au fost anunțate luni, de Grupul de Comunicare Strategică, la persoane provenind de la căminul de bătrâni din Galați, dar nu menționează dacă e vorba de Sf. Ilie sau Sf. Spiridon, alt focar de COVID-19. Anterior, cea mai recentă victimă, a zecea din căminul Sf. Ilie, anunțată vineri de Direcția de Sănătate Publică Galați și ulterior de Grupul de Comunicare Strategică, era o pacientă în vârstă de 80 ani din județul Galați. Conform Direcției de Sănătate Publică, citată de presa locală, la acea dată în acest cămin privat au fost infectate, în total, 103 de persoane. Zece au decedat, 72 sunt bătrâni rezidenţi infectaţi, dar în viaţă, aflaţi în spitale şi alţi 20 sunt membri ai personalului infectat, internaţi în spitale.

Credeți că se poate?

GÂNDUL.RO a lansat campania Suntem cu Gândul la voi! și dorește să facă un apel tuturor celor care au nevoie de ajutorul comunității să ne scrie și să ne spună povestea lor! Fie că este vorba despre spitale care au nevoie de echipamente medicale, alimente pentru bolnavii din spitale și echipamente de protecție sau despre familii care nu mai au nici un venit și traiul de zi cu zi devine greu de susținut! Noi suntem Cu Gândul la voi! și facem un apel tuturor celor din România să se alăture campaniei.

Pentru supereroii din linia 1, pentru eroii de acasă care respectă indicațiile autorităților, facem tot posibilul să trecem împreună peste aceste clipe dificile! Despărțiți, dar împreună!

Inchide