Patron de restaurant din Bacău: „Eu am terasă, dar câți clienți sunt pe terasă? 3,12 la mia de locuitori… pe săptămână!” Restaurantele și cafenelele vor deveni muzee

Patron de restaurant din Bacău: „Eu am terasă, dar câți clienți sunt pe terasă? 3,12 la mia de locuitori... pe săptămână!” Restaurantele și cafenelele vor deveni muzee
Publicat: 22/03/2021, 12:24

Decizia reînchiderii restaurantelor și a cafenelelor din Bacău le transmite patronilor o stare de neîncredere.

„Au îmbrăcat-o ca la grădiniță – spunându-ne că nu ne-au închis de tot, ci doar la interior…. Eu am terasă, dar câți clienți sunt pe terasă? 3,12 la mia de locuitori…

„Își bat joc de noi cu asemenea decizii…”

Își bat joc de noi cu astfel decizii. Nu e ok ce se întâmplă. Restaurantele și cafenelele vor deveni muzee. Când o să treceți prin fața lor, o să spuneți: ce bine mai mâncam aici!!! Eu trec pe catering, altă variantă nu am. E ultima șansă: ori la bal, ori la spital! Clientul stă acasă și noi îl servim cu ce dorește.

E începutul unei noi perioade grele. Oricum ar fi, nu înțeleg calculele astea. Ne sunt transmise din Europa?”, a reacționat un proprietar de restaurant și cafenea, care a vrut să-și păstreze anonimatul .

„Virusul continuă să lovească puternic în țările UE”

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu (FOTO), vine cu explicații: „Ce înseamnă această decizie: barurile, cafenelele și restaurantele se închid la interior, se opresc spectacolele și teatrele.

Elevii vor merge la școală în același format fizic, vinerea viitoare urmând să se facă o noua evaluare pentru elevii din anii terminali. Aceasta este o decizie luată la nivel central, acestea sunt standardele naționale, nu este o decizie pe care să o luăm pe plan local. Aceasta este formula care se aplică în toate localitățile în care se depășește acest procent de infectare.

Virusul continuă să lovească puternic în țările Uniunii Europene, asta deoarece noile tulpini sunt mai virale și mai violente decât prima tulpină.”

Viziteu mai spune că-i înțelege pe patronii afectați de noua decizie de a reînchide restaurantele și cafenelele și le promite sprijin.

„Suntem alături de industria locală”

„Aș dori să transmit un mesaj și pentru industria locală, în special pentru cei care sunt loviți cel mai puternic, adică pentru industria ospitalității.

Suntem alături de voi și vom lucra împreună pentru a depăși cât mai repede această perioadă.” se mai arată în postarea de pe Facebook a primarului Bacăului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase