Rata de infectare a ajuns la 3,12 la mia de locuitori în Bacău. Măsurile anunțate de autorități

Publicat: 21/03/2021, 15:17

În Bacău, rata de infectare a ajuns la 3,12 la mia de locuitori, drept urmare s-au luat primele măsuri.

„Restaurantele, cafenelele își vor desfășura activitatea doar în spații libere sau prin intermediul serviciilor de catering. Sălile de spectactaole nu-și vor mai putea desfășura activitatea la interior ca urmare a depășirii ratei de 3 la mia de locuitori.”, a declarat Mihaela Arim, director DSP Bacău.

Bacăul este în scenariul galben

„Partea pozitivă care ne dă speranțe ține de faptul că România se află pe primele locuri în ceea ce privește vaccinarea populației. Am vaccinat mai mult ca Germania sau Spania”, a declarat Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, primarul Bacăului.

„Suntem alături de voi și vom lucra pentru voi ca să depășim cât mai repede această situație”, acesta este mesajul pentru industria ospitalieră.

Prefectul județului Bacău-Leonard Bulai a anunțat că cei care încălca măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 vor fi sancționați.

Cătălin Cojocaru
Jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii (1 TV, Euro TV, Plus TV), radioului (Jurnal) și presei scrise (Business Mesager, Romania Libera, Evenimentul, Semne Particulare, Monitorul de Bacau) și on-line. Experiența i-a oferit posibilitateaciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase