Revelion atipic pentru români, fără petreceri în stradă / Orașele au fost goale / Câinii, victimele petardelor și artificiilor

Publicat: 01 01. 2021, 07:27

Românii au întâmpinat cu speranță anul 2021, dar Revelionul lor a fost unul cât se poate de atipic, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mulți au petrecut acasă, fără petreceri asurzitoare, alături de cei dragi, în număr restrâns, scrie digi24.ro.

Au dat cu artificii, dar nu ca în alți ani. N-au fost în piețele centrale, nu s-au bucurat la concerte. Au marcat noul an discret, așa cum li s-a cerut de către autorități.

Orașele au fost aproape goale. Capitala, extrem de liniștită. În Centrul Vechi, pustiu.

Piața Constituției, cândva ocupată de 90.000 de oameni, a fost goală. Vremea rece și ploioasă de afară a contribuit, practic, la respectarea restricțiilor în pandemie, atât de vehiculate de autorități, cu puține ore înainte de Revelion.

Și la Timișoara a fost liniște deplină.

Câinii, „torturați” de petarde, pocnitori și artificii

Singurele care au avut de suferit cu ocazia acestui Revelion (dar și a altora) sunt animalele de companie, „terorizate” de zgomotul petardelor și artificiilor.

Revelionul în spital a reprezentat o realitate pentru cadrele medicale, care au fost alături de pacienți, zi și noapte. 2020 a marcat un bilanț negru: 16.000 de români au fost răpuși de Covid.

„Vestea bună este că noul an începe sub semnul vaccinării. De aici, și speranța că poate 2021 ne aduce înapoi bucuria și normalitatea după care tânjim. Cel mai important este să ne păstrăm sănătoși. La mulți ani!”, este mesajul medicului de gardă de la Spitalul Colentina.

Anul 2020 în imagini. Cele mai emoționante momente din anul pe care nu-l vom uita niciodată, surprinse de fotoreporterii GÂNDUL (GALERIE FOTO)

Anul 2020 a însemnat o schimbare a modului în care ne raportăm la ceilalți și la societate. Deși observăm că masca a fost elementul dominator în aceste imagini, ea a fost și elementul care a modificat felul în care oamenii relaționează. Masca a devenit noua realitate a anului 2020 care va rămâne în istorie, drept primul capitol al pandemiei COVID-19.