Spitalul groazei la Reșița! Pacienții cu COVID stau dezbrăcați, pe holuri, în mizerie. Imaginile șocante au ajuns pe Facebook

Publicat: 02 12. 2020, 07:46
Actualizat: 06 04. 2021, 14:36

Imagini revoltătoare suprinse la Spitalul Județean de Urgență Reșița: Staționarul 3, rezervat pacienților cu COVID-19, au stârnit furia publică. Totul arată ca o ruină și pacienții se chinuie să supraviețuiască în mizerie.

Rudele pacienților au prezentat imaginile pe rețelele sociale, transmite site-ul stiri.tvr.ro. Este mizerie în saloane și în toalete. Pacienții zac dezbrăcați, așezați pe holurile murdare și un sac negru este lăsat pe un pat de salon!

Conducerea spitalului recunoaște însă că situația este critică. Explicația ar fi că spitalul este vechi de șapte decenii și nu a mai fost renovat de trei decenii.

De asemenea, există proceduri nefuncționale la nivel central și medicii au fost decimați de COVID-19. La SJU Reșița sunt internați 78 de pacienți infectați cu coronavirus.

„Trebuie precizate mai multe aspecte…”

„În calitate de manager al Spitalului Județean de Urgența din Reșița, vremelnic aflată pe acest post, într-o lume lovită de ipocrizie, confirm că aceste imagini sunt din interiorul Staționarului 3, clădire aparținând Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Sunt realități care nu pot fi negate, dar care, în egală măsura dovedesc faptul că sistemul necesită încă multe! Imaginile sunt surprinse pe Secția de Pneumologie de la Stationarul 3 al SJUR, dar trebuie precizate mai multe aspecte“, a declarat Alina Stancovici, managerul SJU Reșița, pentru caon.ro.

„Sunt categorii de pacienți care necesită îngrijiri speciale, pe secții de specialitate, așa cum sunt și pacienții din imaginile surprinse, proveniți din instituții de protecție socială, pozitivi și cu afecțiuni care ar fi necesitat transferul pe secții abilitate, dar care, din păcate, preiau doar pacienții non covid, conform unor normative stabilite. Fotografia care surprinde un pacient decedat, aflat într-un sac special pentru decesele cauzate de Covid 19, cu siguranță a fost realizată înainte ca pacientul să fie transferat la morga spitalului, care se află într-o altă clădire, la o distanță apreciabilă față de clădirea Staționarului 3 și nu-i așa, o fotografie se face într-o secundă, chiar mai repede decât pleacă apelul telefonic pentru ridicarea unei persoane decedate“, a mai spus Stancovici.

Sursa foto: Captură Facebook

Sursa foto: Captură Facebook