Studiu OMS: Remdesivirul nu scurtează perioada de vindecare după infectarea cu noul COVID-19 / Controverse în lumea medicală

Studiu OMS: Remdesivirul nu scurtează perioada de vindecare după infectarea cu noul COVID-19 / Controverse în lumea medicală
Studiu OMS: Remdesivirul nu scurtează perioada de vindecare după infectarea cu noul COVID-19 / Controverse în lumea medicală / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 16/10/2020, 11:36
Actualizat: 16/10/2020, 11:38

Un nou studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, intitulat „Solidaritate”, arată că Remdesivirul, mediucament folosit pentru tratarea persoanelor bolnave de coronavirus, nu scurtează perioada de vindecare și are un efect slab sau chiar niciunul asupra duratei de spitalizăre a pacienţilor. De cealaltă parte, producătorul medicamentului, compania Gilead, a reacționat punctând faptul că datele obținute de OMS „par inconsistente”.

Organizația Mondială a Săntătății a făcut un studiu numit „Solidaritate” pentru a vedea ce efect are medicamentul Remdesivir asupra pacienților bolnavi de COVID-19 după ce un studiu american arăta că ar putea scurta perioada de vindecare cu cinci zile. De asemenea, în cadrul studiului au fost analizate și hidroxiclorochina, combinaţia lopinavir-ritonavir (un tratament omologat împotriva HIV) şi interferonul. În cadrul cercetării au fost analizate datele obținute de la un număr de 11.266 de pacienţi adulţi aflați în peste 30 de ţări.

Remdesivirul, efect slab asupra duratei de spitalizare a pacienților COVID-19

Datele obținute în urma studiului au fost încărcate joi, 15 octombrie, pe serverul medRxiv, însă urmează să fie analizate în continuare.

De cealaltă parte, producătorul medicamentului care i-a fost administrat recent și lui Donald Trump, Gilead, a declarat pentru Reuters faptul că datele publicate de OMS „par inconsistente” în raport cu cele cele obţinute în urma unor studii care validează beneficiile clinice ale medicamentului.

„Suntem îngrijoraţi că datele care provin din acest studiu mondial deschis nu au fost examinate riguros pentru a permite o discuţie ştiinţifică constructivă”, au susținut reprezentanții companiei.

Tratamentul „minune” folosit de Donald Trump împotriva COVID-19! Ce efecte promite și de ce România e „în goană” după el (EXCLUSIV)

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecți. Acest antiviral a fost folosit și în epidemia de Ebola. În spitalele din România, tratamentul aproape nu se mai găsește, stocurile au fost limitate.

În SUA, medicamentul a devenit noul standard de tratament, în condițiile în care pacienții care au primit Remdesivir s-au recuperat în 11 zile, față de 15 zile cât a durat în medie vindecarea în cazul altor tratamente.

Acum medicii români caută un înlocuitor și folosesc alte antivirale în încercarea de a-i ajuta pe bolnavii cu forme grave ale infecției provocate de SARS- COV- 2.

În prezent nu mai avem în spital, dar vom trece pe alt produs, pe Avigan. Avigan este forma comercială, așa se numește Avipiravir. Noi l-am primit în tranșe. Undeva pentru 20-25 de pacienți. Noi la Victor Babeș l-am folosit încă din luna mai, iar în aprilie a intrat în Europa. Noi facem tot ceea ce este posibil pentru oameni, însă nu ai de unde cumpăra. Și acest Favipiravir a fost făcut de japonezi, și l-au încercat în ultima fază a pandemiei lor chinezii și și-au dat seama că este foarte bun. Trebuie să ne adaptăm, nu avem ce face”, explică managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, pentru GÂNDUL.RO.

Ce efecte are Remdesivir asupra organismului

Pacienții din Timișoara infectați cu COVID-19, aflați în stare critică, au fost primii bolnavi din România tratați cu acest medicament.(CITEȘTE MAI MULTE  AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer