PSD și PNL, „în corzi” pe tema piețelor. Robert Cazanciuc: PNL e mult mai rău decât coronavirusul / Florin Roman: Piețele le-ați închis dumneavoastră cu gaze lacrimogene și bastoane

PSD și PNL, „în corzi” pe tema piețelor. Robert Cazanciuc: PNL e mult mai rău decât coronavirusul / Florin Roman: Piețele le-ați închis dumneavoastră cu gaze lacrimogene și bastoane
PSD și PNL, „în corzi” pe tema piețelor. Robert Cazanciuc: PNL e mult mai rău decât coronavirusul / Florin Roman: Piețele le-ați închis dumneavoastră cu gaze lacrimogene și bastoane / Sursă FOTO: Mediafax foto (dreapta - Florin Roman & stânga - Robert Cazanciuc)
Publicat: 10/11/2020, 23:15
Actualizat: 12/11/2020, 08:25

Florin Roman (PNL) și Robert Cazanciuc (PSD) au avut un schimb de replici dur în cursul serii de marți, 10 noiembrie, pe tema închiderii piețelor în contextul adoptării unui nou set de măsuri cu scopul limitării răspândirii SARS-CoV-2.

Guvenul Orban a decis ca începând d epe 9 noiembrie, piețele din interior să fie închise, mărusă făcând parte dintr-o nouă serie de restriții cu scopul de a limita răspândirea virusului.

Ulterior, Camera Deputaților a sucit măsura și a adoptat cu 173 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 93 de abţineri, proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, proiect care conține un amendament introdus de PSD, potrivit căruia, în timpul stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile pot funcționa în continuare, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare.

PNL și PSD, în tensiuni pe tema piețelor

Actul normativ a fost trimis la promulgare la președintele României, Klaus Iohannis, care a dat de înțeles în cadrul unei conferințe de presă susținute marți că nu îl va aproba.

Roman: „Singura soluție alternativă o reprezintă impunerea unor restricții”

„Eu mă adresez românilor și sper să înțelegeți și dumneavoastră acest mesaj. Președintele a avut un mesaj, din punctul meu de vedere, extraordinar în seara asta. A făcut exact ceea ce trebuie să facă un Președinte al României și a explicat inclusiv celor ca domnul Cazanciuc că atunci când numărul infectărilor crește pe valul doi al pandemiei și în Germania, și în Franța, și în Italia, și în Spania, în lipsa unui vaccin, singura soluție alternativă o reprezintă impunerea unor restricții care să oprească răspândirea coronavirusului. (…). Astăzi, de exemplu, ce face Partidul Social Democrat – Guvernul României emite o Hotărâre de Guvern în baza deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care cuprinde acel set de restricții. Ce face PSD? Vine în Parlamentul României, domnul Ciolacu și un senator PSD depun un amendament la o Ordonanță de Urgență a Guvernului, la o Lege de aprobare a Ordonanței care se referea la alocarea de miere în școli, și vin și depun acel amendament în care spun, nu contează, domne`, ce vor medicii și ce vor epidemiologii, noi vrem ca toate piețele închise să fie în continuare deschise. Acest PSD de ce spun că este toxic și nociv? Eu simt cel mai bine lucrul acesta, ca lider al grupului deputaților PNL în forul decizional cam în 95% din legile din România. În fiecare zi, primesc la votul final două, trei proiecte de legi care se transformă în legi, votate de PSD, în Camera Deputaților, care înseamnă următoarele lucruri – de exemplu, în plină pandemie, Partidul Social Democrat a livrat ca legi proiecte cu impact bugetar care ne duceau la 16% din deficit”, a declarat Florin Roman, marți seară, la B1 TV.

De cealaltă parte, Robert Cazanciuc (PSD), i-a dat replica subliniind că PML-ul este „mult mai rău decât coronavirusul”.

Cazanciuc: „Cum să dai tu o lege prin care să închizi piețele?”

„Replica o văd românii în fiecare zi când vor să meargă la piață să își cumpere un pătrunjel proaspăt și nu îl mai găsesc, pentru că acest PNL este evident mult mai rău decât coronavirusul. Cum să dai tu o lege prin care să închizi piețele? În favoarea cui lucrezi tu, Guvern al României? Ce a făcut domnul Ciolacu – a venit să înlăture această nouă nenorocire care s-a abătut asupra românilor. Ați spus că eu candidez la Giurgiu. Am fost la Giurgiu, 50.000 de oameni trăiesc cu pensia minimă pe econome. Oamenii aceia își vindeau produsele de la ei din curte în piețele din București. Uitați-vă în jurul Bucureștiului, în piețele din București, să vedeți cum stau oamenii înghețați de frig, cu tot felul de șube pe ei, să vândă pătrunjelul”, a declarat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția