Octavian Popescu, Avocatul Anului în România la Gala Premiilor Benchmark Litigation 2020

Redactor:
Cristian Lisandru

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

În acest an, Octavian Popescu – partener Popescu & Asociații – a devenit Avocatul Anului în România, iar un astfel de premiu onorant obligă și, firește, motivează.

Premiul Avocatul Anului în România, oferit de prestigiosul director juridic internațional Benchmark Litigation, este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un avocat din România, cu atât mai mult cu cât este acordată de o publicație recunoscută pentru analiza riguroasă, pertinentă și obiectivă a pieței locale și internaționale de avocatură.

Benchmark Litigation este ghidul celor mai bune firme și avocați de litigii la nivel mondial și premiază excelența în domeniu și a litigiilor ce se desfășoară pe piața europeană într-o gamă largă de practici de soluționare a disputelor.

Octavian Popescu: ”Sunt mândru și recunoscător tuturor partenerilor și clienților”

Octavian Popescu a acumulat o experienţă semnificativă în soluţionarea litigiilor. A reprezentat în faţa tuturor instanţelor din România –  inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – instituţii guvernamentale şi non-guvernamentale, dar şi corporaţii multinaţionale.  Specializat în litigii comerciale, administrative şi civile, Octavian Popescu și-a dezvoltat o practică remarcabilă în toate aspectele procedurii de insolvenţă, executarea garanţiilor sau falimentul societăţilor.

Totodată, avocatul iese în evidență şi prin activitatea susţinută în domeniul evaziunii şi a fraudei fiscale, fiind considerat unul dintre avocaţii de top din ţara noastră în această arie de practică.  Este renumit şi recunoscut pentru abordarea exhaustivă a cazurilor dificile ce implică acte de corupţie, fraudă la nivel de corporaţie sau spionaj economic, dar şi pentru pragmatismul cu care asigură asistenţă de specialitate atât pe parcursul urmăririi penale, cât şi în faţa instanţelor penale româneşti.

Octavian Popescu mărturisește, de altfel, că obținerea râvnitului premiu Avocatul Anului în România va avea ca rezultat eforturi suplimentare din partea sa și a echipei, totul pentru a fi ”livrate” rezultatele ”cele mai bune”.

„Mă bucură și mă onorează să primesc distincția exclusivă în România de la un director juridic precum Benchmark Litigation. Sunt mândru și recunoscător tuturor partenerilor și clienților care cred în mine, în capabilitățile echipei și în munca noastră, fapt care ne motivează în fiecare zi să ne străduim mai mult pentru a livra cele mai bune rezultate, dar și colegilor avocați care m-au recomandat”, spune avocatul Octavian Popescu.

 

Benchmark Litigation: ”Octavian Popescu este recomandat pentru activitatea sa în dreptul penal al afacerilor și al fraudei financiare”

Potrivit Benchmark Litigation, Octavian Popescu este prezentat, înainte de toate, ca un avocat „foarte apreciat de colegi și avocați”.

Activitatea sa în dreptul penal al afacerilor și al fraudei financiare  este apreciată la justa valoare, iar clienții îl recomandă pentru  ”abilitățile de instanță” și pentru o ”cunoaștere aprofundată” a problemelor juridice.

Octavian Popescu, Avocatul Anului 2020 în România

”Premiul este de fapt al echipei extraordinare de litiganți pe care o am alături, care a muncit foarte mult pentru a face din POPESCU & ASOCIATII una dintre cele mai recunoscute firme de avocatură din România. Le transmit cele mai bune și sincere gânduri și mulțumiri pentru efortul și energia de care dau dovadă, de la colaboratori până la parteneri”a declarat Octavian Popescu, potrivit universuljuridic.ro.

„Este unul dintre puținii avocați din România care combină în mod extraordinar abilitățile de instanță cu o cunoaștere aprofundată a problemelor juridice, atât din perspectiva litigiilor comerciale cât și al dreptului penal al afacerilor, având o experiență extraordinară în domeniu”

Benchmark Litigation

Octavian Popescu a fondat societatea de avocatură la începutul anului 2019

POPESCU & ASOCIAȚII este societatea de avocatură fondată – la începutul anului 2019 – de Octavian Popescu, avocat cu experiență de peste 16 ani pe piața avocaturii de business din România. Societatea pune la dispoziția clienților ”servicii integrate de excepție, atât în România cât și peste hotare, în toate ariile de practică relevante și în mod special, în industriile de interes pentru jucătorii economici activi”.

Înființată, inițial, ca societate full-service, societatea de avocatură a reușit – după doar un an de la înființare – să fie inclusă în elita avocaturii de business din România, în arii precum Corporate/Fuziuni și Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat și Achiziții Publice, Restructurare și Insolvență sau Taxe și Dreptul Penal al Afacerilor.

Societatea de avocatură a fost inclusă pe lista scurtă de către Benchmark Litigation Europe pentru Firma de Avocatură a Anului în Litigii, la ediția 2020 a Premiilor Benchmark Litigation și de către Europa Property, – publicația specializată în sectorul imobiliar comercial din Europa Centrală și de Sud-Est – la categoria Firma de Avocatură a Anului în România în Imobiliare în cadrul PremiilorSEE Real Estateediția a 15-a.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
Fetița care a uimit toți profesorii cu răspunsul ei. Cât fac 9 x 9? Vezi...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
România, amenințată direct de Moscova! Rușii se pregătesc de RĂZBOI în Marea Neagră
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
Fetița care a uimit toți profesorii cu răspunsul ei. Cât fac 9 x 9? Vezi...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cea mai mare companie de taxi acuzată de focar de COVID19
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide