Masterandul Daniel Prelipcean, desemnat cel mai bun student român din străinătate. Tânărul din Rădăuți i-a uimit pe profesorii Universităţii Tehnice din München

Masterandul Daniel Prelipcean, desemnat cel mai bun student român din străinătate. Tânărul din Rădăuți i-a uimit pe profesorii Universităţii Tehnice din München
Masterandul din Rădăuți, Daniel Prelipcean a fost desemnat cel mai bun student român din diaspora/Sursa/rotalianul.ro
Publicat: 24/08/2020, 00:00
Actualizat: 24/08/2020, 06:42

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.

„CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Rădăuțeanul Daniel Prelipcean a fost desemnat, la începutul acestui an, drept cel mai bun student român în străinătate. Premiul i-a fost acordat în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), care a avut loc la Palatul Parlamentului.

În vârstă de 22 de ani, Prelipceanu este, momentan, masterand în cadrul Universităţii Tehnice din München, unde studiază fizica aplicată.

Organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), concursul, care s-a aflat anul acesta la ediția a XI-a a urmărit să desemneze un câștigător pe baza unei competiţii deschise pentru toți studenţii şi absolvenţii din diaspora românească. Scopul declarat al acestei competiții este, conform rotalianul.ro, singurul eveniment naţional destinat promovării meritelor şi valorilor studenţilor români de pretutindeni.

Conform sursei citate, Daniel Prelipcean a absolvit, în 2015, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, județul Suceava, după care a urmat Facultatea de Fizică – Matematică, din cadrul Universității Jacobs din Bremen, Germania.

Daniel Prelipcean predă fizica copiilor de refugiați din Germania

În timpul anilor de studenție, tânărul din Rădăuți a decis să se înscrie voluntar într-un proiect prin care studenții germani au predat fizica pentru copiii din taberele de refugiați, unde a organizat ateliere de prezentare a experimentelor de fizică în preajma Crăciunului. De asemenea, scrie rotalianul.ro, Prelipcean este membru și în cadrul „Münchner Tafel”, unde, în fiecare sâmbătă, oferă alimente oamenilor nevoiași.

Sursa citată a precizat că mesterandul din Rădăuți și-a dedicat premiul tuturor românilor plecați în străinătate: „Acest premiu reprezintă o însumare a tuturor interacțiunilor din viața mea, în principal cu oamenii din jurul meu (…) și este pentru toți cei care și-au părăsit vatra de acasă ca să plece în străinătate.”, a specificat Daniel Prelipcean.

„Masterand în Fizică Aplicată la Universitatea Tehnică din München am descoperit în această alegere de a aborda lumea într-un mod rațional că măsura tuturor lucrurilor este fericirea omului. Astfel, ca olimpic național la fizică și matematică, am avut un vis de peste un deceniu: să ajung la granițele cunoașterii umane și să încerc să le împing și mai departe. Vara aceasta mi-am trăit visul, ca student practicant la CERN (Consiliul European pentru Cercetare Nucleară)”, a mai spus masterandul român.

Mândru de originele sale românești, acesta a prezentat o parte dintre tradițiile țării noastre în fața colegilor săi germani, în cadrul uni eveniment organizat tot de el, intitulat Country Information Day – Romania, unde a pregătit inclusiv un program de dansuri populare bucovinene, mai ales că acesta a activat, ca dansator semi-profesionist la Ansamblul Ciobănașul din Rădăuți.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Katy Perry și Orlando Bloom, de nerecunoscut de când au devenit părinți. Cum arată familia...
Alex Velea, încă un atac la adresa lui Cătălin Măruță! Andra a fost și ea...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
Muntenegru riscă să piardă o parte din teritoriu. Cum s-a ajuns în situaţia asta
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Premierul României, anunț CATEGORIC cu privire la introducerea educației sexuale în școli: „Decizia e luată”
Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Lovitură cumplită pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Boala cruntă pe care o pot face. S-a...
Cel mai bun vaccin anti-Covid din lume! Bombă pentru cei vaccinați
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale se redeschide vineri pentru scăldat. Apa lacului...