Albert Sandu, puștiul-fenomen care visează să ajungă în Formula 1: „Încerc să dau tot ce pot în cursele următoare. Sportul nu ar trebui neglijat de nimeni” (FOTO/EXCLUSIV)

Publicat: 27/08/2020, 00:00

”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” vă prezintă, în fiecare zi, oameni remarcabili care au cunoscut excelența în diferite domenii precum educație, cercetare, cinematografie, teatru, muzică, afaceri, informatică, administrație sau sport.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” se dorește a fi, cotidian, o întâlnire motivantă cu adevărate personalități ale țării. În cuprinsul acestei rubrici cu totul speciale veți face cunoștință cu oameni pentru care locul întâi al unui podium – fie el și metaforic – se transformă, de fiecare dată, într-o realitate palpabilă. Oameni pentru care un microscop devine o a doua natură, iar camera de luat vederi o prelungire, firească, a gândului și a sufletului.
”CU GÂNDUL LA ROMÂNIA” nu este doar un laitmotiv jurnalistic, ci o întreagă lume adusă mai aproape și descifrată sub ochii cititorului, o ”scenă” unde ”actorii” își prezintă realizările extraordinare. În același timp, ei și sunt oamenii deciși să își îndeplinească visele și să își transforme propriile speranțe în certitudini, oamenii care impresionează, de altfel, și dincolo de granițele României.

Istoria kartingului începe cu ingineri și inovație tehnologică și continuă cu piloți talentați. În acest domeniu talentul este identificat din timp și se manifestă plenar. Încă de la o vârstă fragedă se pot vedea calitățile care definesc un viitor pilot de karting. Un exemplu din cea de-a doua categorie este Albert Sandu, băiețul care a început să practice acest sport de la vârsta de 7 ani.

Acum, la doar 10 ani, Albert își împarte timpul între sport și muzică. Face parte din echipa Real Racing condusă de Constantin Răileanu, iar în primul an de karting a ieșit campion Karting Masters clasa micro, ocazie cu care a primit ca premiu și o mașină de karting, de care este nedezlipit. Pe lângă karting, Albert studiază pianul la Liceul de Arte Margareta Sterian Buzău, iar vara aceasta are nouă curse programate. A învățat de mic că sportul te șlefuiește, iar idolul său este Lewis Hamilton: „Hamilton este așa cum orice copil și-ar dori să fie! Îl admir mult! Are curaj, talent, potențial,este un exemplu bun pentru toți copiii care vor să practice un sport de gen. Sunt la un liceu de artă,unde studiez pianul”, mărturisește timid Albert.

Cât despre karting și pian, Albert Sandu crede că muzica și sportul se completează: „Când vin de la antrenamente mă relaxez cântând la pian sau încerc săîmi fac eu propriile compoziții. Este un instrument frumos, care îți dezvoltă o cultură muzicală pe care nu oricine o are. Așa că sunt conștient că sunt un copil norocos din multe puncte de vedere!”, spune Albert.

”Un sport sigur pentru copii”

Albert a  început să practice kartingul la doar 7 ani și nu are de gând să se oprească curând. Pentru el, sportul nu ține cont de vârstă, trebuie doar să-ți pacă.

Este un sport sigur pentru copii! Dacă privești din afară, poate părea periculos,însă toată lumea trebuie sa înțeleagă că orice sport are un grad de accidentare. Dacă ne vom gândi tot timpul că ceva rău se poate întâmpla,ne-am lăsa toți de sport. În karting nu are ce să ți se întâmple deoarece ești echipat corespunzător, ai cască,costieră, gâtierăși dacă respecți ceea ce instructorii te învață,chiar e mai sigur ca fotbalul, de exemplu. Mie personal nu mi s-a părut niciodată periculos, ba dimpotrivă”, mărturisește Albert.

Sportul l-a făcut să aibă mai multă încredere în ele. Și-a format reflexe extraordinare, și-a îmbunătățit atenția distributivă, a învățat să evite eventualele accidentări și a că dacă îți dorești cu adevăr un lucru foarte mult se poate.

Între copilărie și sacrificii

„Mie îmi place foarte mult ceea ce fac și de aceea nu o resimt ca pe un sacrificiu foarte mare.Fac ceea ce iubesc și învăț zilnic lucruri,de aceea mă consider norocos. Colegii mei de la karting sunt și prietenii mei,ne petrecem mult timp împreună, avem timp după antrenamente să ne și jucăm puțin.Niciodată nu m-am gândit să mă las de sport pentru că aș face sacrificii sau că aș vrea să mă joc mai mult, pentru că acum nimic nu îmi aduce satisfacții mai mari decât kartingul”, povestește Albert.

Părinții, în schimb,  sunt cei care l-au susținut și încurajat tot timpul.

Sportul nu ar trebui neglijat de nimeni,este foarte important. Te formează altfel,adică eu văd ce diferență mare este între mine și alți copii de vârsta mea care nu practică niciun sport. Eu par mai mare ca ei datorită sportului, am alte abilități și altă încredere în mine.Normal că am prieteni mai mari ca vârstă decât mine, deoarece am evoluat și eu foarte mult și acest lucru tot datorită sportului.Sunt multe beneficii. Părinții mei sunt cei care m-au susținut și m-au încurajat mereu în tot și tot ei sunt cei care mă motivează în fiecare zi. Cred că părinții care fac ceea ce fac ai mei pentru mine sunt mai SPECIALI, deoarece ei sunt cei care fac adevăratele sacrificii”, spune Albert

Prin karting, Albert a învățat să-și gestioneze emoțiilor. A plecat inițial de pe ultimul loc și a ajuns pe locul 5 și a ajuns campion, iar în primul an de karting a ieșit campion Karting Master. Din cauza pandemiei anul acesta are mai puțin curse: campionatul Karting Masters, care este în desfășurare, dar și Campionatul FRK. Merge la antrenamente la București, dar are și cantonamente la Prejmer și Târgu Secuiesc.

Dumul către Formula 1 și pianul

Până acum la Campionatul Karting Masters stau foarte bine în clasamentul general,sunt pe locul 4 din 25 de piloți. Ceea ce este foarte bine. Eram pe 3, dar după o problemă cu kartul, am pierdut o poziție. Încerc să dau tot ce pot în cursele următoare! Vedem cum va evolua pandemia și poate plecăm și la câteva curse în Italia, în octombrie”, spune Albert.

Își dorește să ajungă la Formula 1, însă nu face un scop din asta: „Mi-ar plăcea,însă nu mă gândesc la acest lucru.Este foarte greu să ajungi acolo,nu spun că imposibil, dar nu știu unde mă va duce viața. Momentan sunt fericit așa și încerc să devin din ce în ce mai bun pentru a trece la nivelul următor”.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Katy Perry și Orlando Bloom, de nerecunoscut de când au devenit părinți. Cum arată familia...
Alex Velea, încă un atac la adresa lui Cătălin Măruță! Andra a fost și ea...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
NEWS ALERT Bombe de avertizare, pe Marea Neagră. Rusia blochează accesul distrugătorului britanic Defender FOTO...
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
ATENȚIE! Tot ce ar trebui să știi înainte de a-ți deschide un cont bancar
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Lovitură cumplită pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Boala cruntă pe care o pot face. S-a...
Șoc total pentru cei vaccinați cu Pfizer! Ce boală rară poate provoca
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...