Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 10 și 11 iunie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 10 și 11 iunie
Publicat: 10/06/2023, 08:15

Cu un pas mai aproape de vacanță, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte care să te scoată din casă, cu atât mai mult cu cât vremea nu este caniculară, ci numai bună pentru a-ți da energie.

Filme pe agenda de weekend

Deși avem pe agenda de weekend doar două premiere, sunt o mulțime de filme în cinematografe pe care le poți vedea și revedea, pentru o vară cu aer de Hollywood.

„Tițian. Imperiul culorii”

Câștigând simpatia papilor şi împăraţilor, Tițian a devenit unul dintre artiştii ce simbolizează Renaşterea. Un talent extraordinar şi un antreprenor strălucit, Tițian a devenit pictorul oficial al Republicii veneţiene, dar şi un artist imens.

Regia: Giulio Boato, Laura Chiossone

Cu: Jessica Piccolo Valerani, Tommaso Amadio, Leonardo Scarpa, Giovanni Tomassetti, Diego Carli

Gen film: Documentar

„Transformers: Ascensiunea bestiilor”

Transformers: Ascensiunea bestiilor va purta publicul într-o aventură în jurul lumii din anii ’90 alături de Autoboți și va introduce o nouă facțiune de Transformers – Maximals – care li se va alătura ca aliați în lupta pentru Pământ.

Regia: Steven Caple Jr.

Cu: Anthony Ramos, Ron Perlman, Peter Cullen, Michelle Yeoh

Gen film: SF

Teatru pe agenda de weekend

Aer de vacanță și pe agenda de weekend din această săptămână pe care am pus piese de teatru care să te transpună într-o lume lipsită de griji.

„Cancún”

Ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă în faimoasa stațiune Cancun se transformă pentru cuplurile Reme – Vicente și Laura – Pablo, căsătoriți și prieteni de douăzeci și cinci de ani, într-un moment al adevărurilor nespuse și al dorințelor secrete, într-un joc al lui „ce-ar fi fost dacă…”.

Cum ar fi evoluat viața personajelor, dacă partenerul de viață ar fi fost altul, dacă ar fi avut o altă meserie, dacă ar fi fost mai fericite făcând alte alegeri. Se mai poate schimba ceva, mai sunt posibile un nou început, o nouă iubire?

„«Cancún» este un spectacol despre fragilitatea relațiilor umane. Despre cât de relativă și ambiguă e fericirea în cuplu, în viață în general. Despre frustrări adunate în zeci de ani, care izbucnesc violent în prezentul concret și în lumi imaginare ale psihicului fiecăruia dintre noi. O comedie amară despre descompunerea senzațiilor sufletești cele mai intime, despre cât de sublimă, dar și ridicolă e viața însăși. «Cancún» e despre noi toți, aflați uneori față în față cu noi înșine.” , spune regizorul Felix Alexa.

Când: sâmbătă, 10 iunie, ora 19.30

Unde: Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Distribuția: Cerasela Iosifescu, Gabriel Răuță, Ada Navrot, Alexandru Jitea

Regia: Felix Alexa

„Frumos e în septembrie la Veneția”

„Frumos e în septembrie la Veneția” face parte din invitațiile la o luciditate împinsă până la extremele ei consecințe. Scenariul propus e radical, posibilitățile sunt numai două: ori trăim, ardent și total în prezent, cu toate spaimele, fragilitățile și deliciile lui, ori, precum protagoniștii piesei, ne refugiem într-un alt timp – trecut sau viitor – și ratăm întâlnirea noastră cu viața.

„Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos. În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când… atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?”, spune regizoarea Mariana Cămărășan.

Când: sâmbătă, 10 iunie, ora 20.00

Unde: TNB, Sala Studio

Distribuția: Oana Pellea, Mircea Rusu

Regia: Mariana Cămărășan

„Fierarii”

„Fierarii” ridică o serioasă și complexă problemă, și anume aceea a consecințelor marilor evenimente istorice în viețile mărunte ale oamenilor de rând. Pornind de aici, spectacolul trimite la o reală înfrățire europeană, care, oricât de întâmplătoare ar fi la nivel genetic, stă la baza conviețuirii spirituale într-o Europă Unită.

În Fierarii tot ceea ce ține de esență s-a întâmplat mai demult, iar ceea ce se prezintă în fața cititorilor – sau a spectatorilor – sunt doar consecințele celor întâmplate. Această comedie seamănă cu un concert cântat pe o singură coardă sau cu Bolero-ul lui Ravel, în care tema variază și se multiplică. Prin această multiplicare, amplificare, realul se transformă în absurd, care devine mai convingător decât tot ceea ce este cu adevărat real. Cum comicul și tragicul sunt ca două surori gemene, în această comedie apar deseori în același timp pe scenă, ajutându-se una pe cealaltă să aducă la nonsens orice război, orice manifestare de ură și orice naționalism.

Când: duminică, 11 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Comedia, Sala Radu Beligan

Distribuția: Mircea Rusu, Maia Morgenstern, George Mihăiță, Valentin Teodosiu

Regia: Horațiu Mălăele

„Asta la Revista!”

Asta la Revista! Este șansa unei vacanțe în mijlocul orașului! Unde? – La Teatrul din inima Capitalei! Cum adică ”ce vacanță?” – O „vacanță” de la grijile și stresul cotidian. O rețetă clasică a genului cu scenete, cuplete, monologuri de ultimă oră și muzică de cea mai bună calitate – live, asezonate cu costume strălucitoare și coregrafii seducătoare!

Un regal de bună dispoziție susținut de noua generație de vedete ale Revistei – actorii Liliana Mocanu, Cristian Simion și Nae Alexandru, Oana Ghioca și solista Alexandra Penciu. Invitaţii speciali OVI (Jacobsen) și Julie Mayaya vor incendia scena cu ritmuri antrenante. Lumini, sunete, efecte speciale – un curcubeu de senzații vă așteaptă la Savoy!

Când: duminică, 11 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul de Revistă Constantin Tănase

Distribuția: Liliana Mocanu, Cristian Simion, Nae Alexandru, Oana Ghioca, Alexandra Penciu, Ovi (Jacobsen), Julie Mayaya

Regia: Cezar Ghioca

Concerte pe agenda de weekend

Cu Zaz în concert la București pentru prima dată în cariera ei, concerte eclectice la Ateneu și multe variante cel puțin interesante, am pus pe agenda de weekend de la acest final de săptămână evenimente muzicale de neratat.

Recital cameral cu Irina Nanushi și Gabriel Gîţan, Ateneul Român, sâmbătă, 10 iunie, ora 19.00

An Theos și Warhymn, Quantic Club, sâmbătă, 10 iunie, ora 19.00

Cortex, True Club, sâmbătă, 10 iunie, ora 22.00

ZAZ, Sala Palatului, duminică, 11 iunie, ora 18.30

We are Blue Noise, Palatul Bragadiru, duminică, 11 iunie, ora 19.00

Olly & Foxy Lady, True Club, duminică, 11 iunie, ora 19.00

Recital cameral cu Radu Dunca, Radu Sinaci și Alexandru Mihai Burcă, Ateneul Român, duminică, 11 iunie, ora 19.00

Oamenii dimineții, The Pub – Universității, duminică, 11 iunie, ora 20.30

Expoziție Mon Paris, semnată Gizella Popescu, la Elite Art Gallery

Am pus pe agenda de weekend din această săptămână un eveniment special: expoziție Mon Paris, semnată Gizella Popescu, la Elite Art Gallery. Expoziția cuprinde o serie de lucrări ce tratează pictural tema viciilor și a ispitelor contemporane fără ocolișuri, secrete sau dezaprobare. Compozițiile și portretele deopotrivă adoptă un spirit teatral, ancorând privitorul într-o realitate marcată de pofte. Fără regrete, pe fețele personajelor se citește abundența și atitudinea de desfătare asumată ori reticența față de acest scenariu. Lipsită de pilde, expoziția transmite un spirit boem, lăsând loc de interpretare, povești și lecții de moralitate deschise. Abundă senzația unei false ordini, în care forme nedistinctive pun la îndoială realitatea și valorile.

În practica sa recentă, artista explorează, într-un stil fluid și ușor ironic, arhetipurile umane tradiționale și contemporane, punând accent atât pe diluarea memoriei colective, cât și pe căutările de descifrare a sensului din perspectiva omului contemporan. Lucrările reflectă deopotrivă o critică și o introspecție asupra modului în care percepem moștenirea estetică, raportat la valorile actuale ale societății, în general, și ale artei contemporane, în particular. Imaginile sunt fragmentate, juxtapuse ori alegorice, într-un context ludic intenționat. În cea mai recentă serie de lucrări cuprinsă în expoziția „Mon Paris‟, sexualitatea, libertatea și viciile apar în prim-plan, într-un decor aproape teatral, în care elementele și personajele se recompun și se reinventează în scenete care invită la discurs.

Foto: TNB
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern