Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 3 și 4 iunie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 3 și 4 iunie
Publicat: 03/06/2023, 08:15

Vara cucerește orașul și, odată cu ea, vin și propunerile noastre de a petrece câteva ore uitând de săptămâna aglomerată ce tocmai s-a încheiat. Am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte numai bune pentru început de iunie luminos.

Filme pe agenda de weekend

Ca în fiecare săptămână, premierele cinematografice stau la loc de cinste pe agenda de weekend, un îndemn deloc subtil de a merge să vezi măcar un film zilele acestea.

„Din mintea copiilor”

Un film format din 7 povești cu și despre copii, distincte între ele, cu personaje diferite, dar care au o temă comună: realitatea cu care un copil se confruntă zilnic și imaginația prea bogată uneori și greu de ținut în frâu.

Regia: Camelia Popa

Cu: Daniel Nuță, Victoria Răileanu, Liviu Cheloiu, Ana Maria Moldovan, Alma Lascu

Gen film: Comedie

„Kandahar: Misiune mortală”

După ce sabotează un reactor nuclear iranian, agentul CIA sub acoperire Tom Harris (Gerard Butler) descoperă că fotografia sa a fost răspândită în toată presa, când un turnător dezvăluie implicarea lui în distrugerea reactorului.

Regia: Ric Roman Waugh

Cu: Gerard Butler, Bahador Foladi, Olivia-Mai Barrett

Gen film: Acţiune

„Saint Omer”

Laurence e acuzată că şi-a ucis bebeluşul abandonându-l pe plajă în timpul mareei. La proces asistă Rama, o scriitoare care vrea să dedice o carte cazului. În timpul procesului, cuvintele acuzatei și ale martorilor zdruncină certitudinile lui Rama.

Regia: Alice Diop

Cu: Guslagie Malanga, Xavier Maly, Salimata Kamate, Thomas De Pourquery, Kayije Kagame

Gen film: Dramă

„Omul-Păianjen: Prin lumea păianjenului”

O aventură epică in care prietenosul Om Păianjen își va uni forțele cu Gwen Stacy și o nouă echipă de Oameni Păianjeni pentru a se confrunta cu un răufăcător mai puternic decât orice au întâlnit vreodată.

Regia: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Cu: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Issa Rae, Oscar Isaac, Jake Johnson

Gen film: Animaţie

„Baubaul”

Încă suferind după moartea mamei lor, o adolescentă și sora ei încep să fie terorizate în propria casă de o prezență sadică. Lipsite de ajutor, fetele trebuie să-și scoată tatăl din letargia provocată de pierderea suferită înainte de-a fi prea târziu.

Regia: Rob Savage

Cu: Chris Messina, Sophie Thatcher, Marin Ireland, David Dastmalchian, Vivien Lyra Blair

Gen film: Horror

Teatru pe agenda de weekend

Un final de săptămână generos pe scenele bucureștene, așa că am pus pe agenda de weekend patru piese de teatru care să te inspire.

„Vinovat. Nevinovat”

Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți și sentimente personale, uneori contradictorii, cu greu ne putem obiectiva și lua atitudine pentru a discerne între bine și rău. În ce măsură și când anume începem să fim vinovați/ nevinovați în raport cu celălalt?

Când: sâmbătă, 3 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul Mic, Sala Atelier
Distribuția: Tudor Aaron Istodor / Marin Grigore, Marin Grigore / Cuzin Toma, Dana Dembinski Medeleanu / Mihaela Rădescu, Vlad Logigan, Alexandru Voicu / Andrei Seuşan, Andrei Seușan / Viorel Cojanu, Vlad Corbeanu, Valentina Popa / Gabriela Iacob, Manuela Hărăbor / Ruxandra Enescu, Vitalie Bantaș, Ovidiu Niculescu, Irina Velcescu / Ilinca Manolache / Ana Bianca Popescu, Petre Moraru
Regia: Gelu Colceag

„Fetele Pelican”

Imaginați-vă o casă cu pereți roz, cu un șemineu pe care e pictată Frida Kahlo, cu statuete cu Buddha și rafturi pline de cărți scrise de Simone de Beauvoir și Sylvia Plath… În casa asta mare a trăit familia Pelican. O mamă cu o personalitate copleșitoare, patru fiice marcate pe viață de felul cum desena ea realitatea în jurul lor și un fiu care-și găsește cu greu locul în acest univers feminin.

O poveste de familie, în care, de ziua mamei, moștenitorii se adună în vechea locuință, pentru a o sărbători ca atunci când era în viață și adevărurile încep să iasă la iveală.

Iubire, probleme de cuplu, infertilitate, feminism, trădări în amor, goana după moștenire, redefinirea artei în secolul 21 și, mai ales, ipocrizia care se ascunde în relațiile de familie, pe toate le veți regăsi în Fetele Pelican. O poveste despre o familie modernă. O poveste în care lucrurile serioase sunt discutate cu un umor nebun, la un pahar de prosecco.

Când: sâmbătă, 3 iunie, ora 19.00
Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu
Distribuția: Crenguța Hariton, Isabela Neamțu, Sorina Ștefănescu, Alexandra Murăruș / Daria Pentelie, Victoria Cociaș, Alexandru Mike Gheorghiu, Șerban Gomoi / Rareș Andrici, Anda Caropol / Anca Bejenaru, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică
Regia:Horia Suru

„Noaptea lui Helver”

Noaptea lui Helver este un spectacol impresionant despre puterea spiritului uman în fața cumplitelor încercări ale istoriei. O parabolă tandră, profundă și emoționantă, spusă cu umor și speranță, despre vieți mici distruse de catastrofe mari, despre deznădejde și încăpățânarea de a ține inima sus.

Helver și Karla sunt doi oameni care încearcă să trăiască într-o lume în care cei vulnerabili sunt anihilați. Helver este un copil în corpul unui adult, iar Karla – cea care încearcă să îl îndrume prin labirintul de reguli, semne și sensuri ale unei societăți de care încearcă să-l protejeze. Sunt singuri împotriva lumii, cu amintirile, ciondănelile, poveștile, traumele, muzica și supa lor cu găluști.

Tandrețea dintre ei, jocurile de-a adevărul, dansurile la lumina torțelor aprinse, toate par să țină violența la o distanță sigură.

Când: duminică, 4 iunie, ora 19.00
Unde: TNB, Sala Atelier
Distribuția: Amalia Ciolan, Andrei Huțuleac, Adrian Ionescu
Regia: Matei Lucaci-Grünberg

„Efecte secundare”

Tristan și Connie se înscriu într-un studiu clinic care testează un nou tip de antidepresiv. În cadrul celor patru săptămâni, sub supravegherea medicului psihiatru Lorna James și a noului ei șef, Toby, li se administrează un medicament experimental care e conceput pentru a le intensifica nivelul de dopamină, molecula anticipării, denumită și  “molecula îndrăgostirii”. Cei doi se apropie din ce în ce mai mult unul de altul, fiind constant urmăriți de îndoiala: Oare ceea ce simțim e adevărat sau e doar un efect al substanțelor chimice care se modifică în creierele noastre? Cât din ceea ce facem e determinat de liberul nostru arbitru și cât e doar un efect al unor dezechilibre chimice?

Când: duminică, 4 iunie, ora 20.00

Unde: UnTeatru

Distribuția: Vlad Ionuț Popescu, Oana Jipa, Camelia Pintilie, Bogdan Nechifor

Regia: Vlad Bălan

Concerte pe agenda de weekend

Chiar dacă, încet, încet, cele mai multe trupe își mută concertele la mare, avem pe agenda de weekend câteva propuneri de nerefuzat.

Elie J. Haddad & Laura Chiorei, Berăria H, sâmbătă, 3 iunie, ora 17.00

Implant Pentru Refuz | Crimena | Jack of all Trades, Quantic Pub, sâmbătă, 3 iunie, ora 19.00

Recital vocal cu Yolanda Constantinescu, Ateneul Român, sâmbătă, 3 iunie, ora 19.00

Over, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 3 iunie, ora 21.30

Ștefan Stan, True Club, sâmbătă, 3 iunie, ora 22.00

Trup, True Club, duminică, 4 iunie, ora 19.00

Foto: Bogdan Catargiu/Teatrul Mic
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Claudia Pătrășanu a cedat nervos 😲 Artista i-a deschis proces în instanță lui Gabi Bădălău:...
FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați
Un bărbat care a stat 22 de ani la închisoare a evadat chiar în ziua...
Ioana Tufaru a pierdut lupta! Totul a fost în zadar!
2.450 euro pe mp, preţul mediu al unui apartament nou în Cluj. Comparaţie cu Bucureşti...
Anvelopele reșapate sau cauciucuri noi dar ieftine? Care sunt mai bune și ce diferență de...
EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai...
Ajutor pentru pensionari din octombrie 2023! Banii se acordă prin casele de pensii
O recunoașteți? Este fiica unui primar din Iași și face furori în mediul online. Andreea...
HOROSCOP 25 SEPTEMBRIE 2023. Unii nativi pot avea idei inovatoare şi inspiraţie astăzi
Cel mai nou cuplu din showbiz! I-am prins împreună 😁 Ex-soția unui politician celebru, noapte...
SEMNELE care ANUNȚĂ un divorț! Dacă femeia face așa, ESTE CLAR că nu mai e...
HALEP E NEVINOVATĂ! I-au răsturnat verdictul
Imagini nemaivăzute cu Putin. Cum arăta înainte de-a ajunge președinte
Ioana Ginghină s-a căsătorit cu Cristi Pitulice. Imagini de la nunta atipică. Cei doi s-au...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...