Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 20 și 21 mai

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 20 și 21 mai
Publicat: 20/05/2023, 08:15

Redescoperă un București așa cum l-ai visat, la acest final de săptămână, colorat, cu o viață culturală efervescentă și cu infinite posibilități de a petrece timp de calitate. Ca să te ajutăm, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente din care să alegi.

Filme pe agenda de weekend

Un sfârșit de săptămână cu premiere cel puțin interesante și așteptate, cu un clasic al cinematografiei românești, dar și cu pelicule numai bune de văzut și revăzut. Le-am pus pe agenda de weekend pentru inspirație.

„E pericoloso sporgersi”

Lui Horațiu, soldat în termen, i s-au aprins călcâiele după Cristina, elevă în ultimul an de liceu. Ea n-ar fi neapărat contra, dar numai în urma unei logodne. Principiu la care va renunța odată cu apariția lui Dino, un Casanova de provincie.

Regia: Nae Caranfil

Cu: George Alexandru, Nathalie Bonnifay, Marius Stănescu

Gen film: Comedie

„Furios și iute X”

În acest al zecelea film din seria Fast and Furious, regizat de Louis Leterrier, Dominic Toretto (Vin Diesel) și familia lui devin ținta răzbunătorului fiu al lui Hernan Reyes – temutul traficant de droguri ucis de Luke Hobbs în Fast Five (2011).

Regia: Louis Leterrier

Cu: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Brie Larson, Charlize Theron, Jason Statham

Gen film: Acţiune

„Jucăria nouă”

Sami trăiește fericit într-un cartier din suburbii alături de soția sa, care așteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin deținut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franța.

Regia: James Huth

Cu: Jamel Debbouze, Daniel Auteuil, Alice Belaïdi, Simon Faliu, Anna Cervinka

Gen film: Comedie

„Micul Allan – O aventură extraterestră”

Britney, o extraterestră, se izbește cu nava sa spațială de Pământ, iar Allan, un băiat de 11 ani, cere ajutorul vecinului său, care pare pasionat de OZN-uri. Cei doi pun la cale un plan pentru a o ajuta pe mica extraterestră să se întoarcă acasă.

Regia: Amalie Næsby Fick

Cu: Anders W. Berthelsen, Jesper Christensen, Peter Frödin, Sofie Torp, Louis Næss-Schmidt

Gen film: Animaţie

Teatru pe agenda de weekend

Dacă ți-e dor să simți lucruri uitate, dacă ai două ore în care să fii spectator mai mult decât al propriei vieți, am pus pe agenda de weekend câteva piese de teatru care să te inspire.

„Solaris”

Oamenii pornesc în căutarea altor lumi, a altor civilizații, înainte de a-și cunoaște cotloanele întunecate ale sufletului, zonele oarbe, ușile baricadate” – cam așa descrie Lem această uluitoare aventură sci-fi. Solaris este, de fapt, o alegorie profundă pentru umanitate, pentru conexiune umană autentică și mi se pare că astăzi, parcă mai mult ca oricând, discuția devine cu atât mai relevantă. „Ce căutăm cu adevărat în afara noastră, ce lume ideală sperăm să găsim și care sunt lucrurile din noi de care fugim?”, se întreabă regizorul piesei, Bobi Pricop.

Când: sâmbătă, 20 mai, ora 19.00

Unde: Teatrul Excelsior

Distribuția: Camelia Pintilie, Bogdan Nechifor, Mircea Alexandru Băluță, Oana Predescu, Florin Piersic Jr.

Regia: Bobi Pricop

„Micul infern”

O comedie despre iadul conjugal, așa cum numim, cei mai mulți dintre noi, instituția matrimonială, un spectacol care propune publicului contemporan – pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie –un elogiu al vieții de familie.

Un text la fel de actual azi, ca la data scrierii lui, în 1948, prin măiestria construcției și a dialogului, prin hazul și ironia replicilor, Micul Infern este o veritabilă comedie umană. O piesă la care vom afla dacă povara jugului conjugal se suportă mai ușor în trei și dacă micul infern al căsniciei se poate transforma în Paradis.

Când: sâmbătă, 20 mai, ora 19.00

Unde: TNB

Distribuția: Rodica Popescu Bitănescu, Ilinca Goia / Iuliana Moise, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea

Regia: Mircea Cornișteanu

„O relație deschisă”

Ce îți rămâne de făcut când, propunându-i soției o relație deschisă, o ajuți să întâlnească bărbatul perfect?

O femeie povestește criza de cuplu prin care a trecut, aducându-și (la propriu) în scenă soțul. După numeroase tentative de sinucidere, din cauza aventurilor lui extraconjugale, femeia acceptă propunerea soțului de a avea o relație deschisă, de a continua să rămână cei mai buni prieteni căsătoriți fiind, în timp ce au o viață (exclusiv) sexuală în afara căsniciei.

Certurile continuă. Ea nu poate accepta în fapt ceea ce acceptase verbal. Într-un târziu, își dobândește forța interioară de a se elibera emoțional din căsnicie și se îndrăgostește de alt bărbat: bărbatul perfect.

Iar rolurile se inversează. În noii termeni, soțul nu mai acceptă relația deschisă.

În piesa lui Dario Fo și a Francăi Rame, soția e „dramaturgul” întregii întâmplări și regizorul „punerii în scenă” a povestirii, chiar dacă personajul-soț încearcă să se revolte pe alocuri.

Când: duminică, 21 mai, ora 19.00

Unde: Teatrul de Artă București

Distribuția: Andreea Bibiri, Lucian Pavel

Regia: Ana-Ioana Macaria

„Agnes, aleasa lui Dumnezeu”

Un nou-născut este găsit mort într-o mănăstire de maici, în care nu intră niciodată bărbați, în afara preotului confesor. Marta Livingstone, psihiatră, este delegată de instanță să diagnosticheze sănătatea mintală a unei novice, Agnes, care a născut și pare că nu-și amintește nimic. Miriam Ruth, stareța, susține inocența tinerei și ideea Concepției imaculate. Între cele două femei, stareță și psihiatră, se naște un conflict al convingerilor și o rivalitate care urmărește salvarea tinerei; una încearcă să o apere, cealaltă să o vindece. „Unde începe credința și unde se termină necredința?”, „Care este miza sacrificiului?”, „Cine este tatăl și cine este autorul moral al crimei?” sunt doar câteva din întrebările puse de piesă.

Un text provocator, scris într-un ritm alert, o piesă despre știință, credință și iubire, într-o distribuție de excepție.

Când: duminică, 21 mai, ora 19.30

Unde: Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Distribuția: Cristina Juncu, Luminița Erga / Isabela Neamțu, Victoria Cociaș / Crenguța Hariton

Regia: Sânziana Stoican

Concerte pe agenda de weekend

Muzică extrem de diferită în această săptămână pe agenda de weekend, deci, este imposibil să nu găsești ceva pe placul tău. Trăiește viața în ritmul care te inspiră.

Antonia, Berăria H, sâmbătă, 20 mai, ora 17.00

Păsările Nu Există!, Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 20 mai, ora 20.00

Scarlet Aura, The Pub – Universității, sâmbătă, 20 mai, ora 20.00

Corina Sîrghi & 7thSENSE, 14th LANE, sâmbătă, 20 mai, ora 20.00

Pistol cu Capse & Private Venganza, Club Fabrica, sâmbătă, 20 mai, ora 20.00

J’ai Silent Concert – Silent Concert Alternosfera, J’ai Bistrot, sâmbătă, 20 mai, ora 20.00

Wombo (US), Control Club, sâmbătă, 20 mai, ora 21.00

Gramoste + Mandinga, Berăria H, duminică, 21 mai, ora 18.45

Splendorile Barocului, Ateneul Român, duminică, 21 mai, ora 19.00

The Strizzers | Invitat special: MARSQUAKE, True Club, duminică, 21 mai, ora 19.30

When Violin Meets Guitar, Teatrul Nou, duminică, 21 mai, ora 20.00

Seară de acordeon cu Elvis Buruiană, Teatrul de Artă, 21 mai, ora 21.00

AL BANO, ultimul concert la București

Aflat în pragul împlinirii vârstei de 80 de ani, celebrul artist AL BANO a fost sărbătorit cu mare fast de publicul din Italia în cadrul concertului – eveniment magnific „De 4 ori 20”, desfășurat în seara zilei de 18 mai 2023 pe scena Arenei din Verona o locație cu o acustică specială care a fost plină până la refuz de 15.000 de spectatori. Evenimentul va fi difuzat în curând pe postul de televiziune Canale 5, iar estimările acestora vizează o audiență record.

Peste numai câteva zile, Al Bano va urca pe scena Sălii Palatului din București pentru a celebra împlinirea vârstei de 80 de ani alături de admiratorii săi din România, motiv numai bun de a trece acest eveniment pe agenda de weekend.

Concertul va avea loc pe 27 mai, începând cu ora 20:00, iar repertoriul muzical de la Sala Palatului va fi similar cu cel deja prezentat pe scena Arenei din Verona.

Timp de două ore, publicul din România se va putea bucura de oportunitatea unică de a asculta cele mai mari hituri marca Al Bano, piese care au scris pagini importante în istoria muzicii italiene și, vor fi interpretate în acompaniamentul Orchestrei Simfonice Valahia, sub bagheta dirijorului Alterisio Paoletti, alături de care performează în cele mai importante show-uri pe marile scene internaționale.

Pe lângă celebrarea celor 80 de ani de viață, Al Bano va aduce un omagiu carierei sale de peste 50 de ani și va interpreta melodii variate, de la pop la romantism, precum „Felicità”, „Nel sole”, „Sharazan”, „Ci sarà”, „E’ la mia vita” sau „Nostalgia Canaglia”.

Odată cu evenimentul din 27 mai, de la Sala Palatului, Al Bano va marca ultima sa prezență pe o scenă din România.

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: Drama suprarealistă „Mammalia”, regizată de Sebastian Mihăilescu, din 22 septembrie 2023 în cinematografe

Trailerul filmului ”The Hunger Games: ​​The Ballad of Songbirds and Snakes” a fost lansat | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...