Bucharest Science Festival 2022: Expoziţii, conferinţe, tururi ghidate, experimente şi demonstraţii, între 28 septembrie și 2 octombrie

Bucharest Science Festival 2022: Expoziţii, conferinţe, tururi ghidate, experimente şi demonstraţii, între 28 septembrie și 2 octombrie
Publicat: 28/09/2022, 14:46

Cea de-a zecea ediţie a Bucharest Science Festival (BSF), care se va desfăşura de pe 28 septembrie până pe 2 octombrie în zece locuri din Capitală, reunește expoziţii, conferinţe şi dezbateri, tururi ghidate, experimente şi demonstraţii științifice. 

Miercuri şi joi, între orele 10,00 – 16,00, Promenada Mall îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţia Tehnologie pentru forţele de ordine, care cuprinde echipamentul trupelor speciale, roboţi telecomandaţi pentru deminare, truse şi tehnici de criminalistică.

Joi, între orele 10,00 – 13,00, echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe vor prezenta experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară, în cadrul expoziţiei Salonul de Ştiinţă al Şcolilor.

Vineri, între orele 10,00 – 18,00, în cadrul Expoziţiei industriei spaţiale din România, vizitatorii Promenada Mall au ocazia de a întâlni companii cu tradiţie în acest domeniu, dar şi start-up-uri, institute de cercetare sau grupuri de studenţi şi elevi implicate în proiectele Agenţiei Spaţiale Europene sau NASA. Aceştia pot admira chiar şi meteoriţi la standul Facultăţii de Geologie a Universităţii din Bucureşti.

În plus, vor fi pregătite multe alte expoziţii şi science cafe-uri, întâlniri cu specialiştii Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) şi vizite în laboratoare, unde pasionaţii de astronomie pot discuta direct cu cercetătorii.

Vizitatorii Vulcan Value Centre pot vizita, între orele 10,00 – 18,00, în timpul săptămânii, respectiv 09,00 – 20,00, în weekend, Centrul mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă. „Centrul mobil are echipamente inteligente care simulează situaţii de urgenţă complexe, precum incendiile din locuinţe, un pachet pentru condiţii meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur şi a modalităţii în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament”, conform site-ului bucharestsciencefestival.ro.

În aceeaşi perioadă şi în acelaşi interval orar, la Centrul Comercial Auchan Titan, în cadrul evenimentului Ştiinţa primului ajutor, caravana „Fii pregătit” oferă gratuit cursuri pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit special pe structura unui TIR, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare.

Programul detaliat este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro.

Foto: BucharestScienceFestival.ro

CITEȘTE ȘI: România este ţara invitată de onoare la cea de-a 65-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Belgrad

Noaptea Albă a Galeriilor va avea loc anul acesta în 12 orașe din România, între 30 septembrie și 2 octombrie

Suedia, țara în focus la Les Films de Cannes à Bucarest; „Metronom”, proiectat în deschidere

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase