Staruri care și-au prezis cu detalii propria moarte

Staruri care și-au prezis cu detalii propria moarte
Publicat: 07/09/2022, 16:58

Pe 7 septembrie 1996, celebrul rapper Tupac Shakur, cunoscut ca 2Pac, a fost împușcat de un necunoscut și a murit la spital, șase zile mai târziu. Criminalul nu a fost prins nici până în ziua de azi, dar evenimentul a dat naștere unor speculații și chiar unor teorii ale conspirației care spun că artistul este în viață și că trăiește departe de ochii publicului.

Mai mult, se pare ca Tupac și-ar fi prezis propria moarte, nu doar în versurile unei piese, ci și în mai multe interviuri. Și cum nu este singurul în această situație, am făcut o listă cu vedete care au indicat uneori cu o precizie înspăimântătoare felul în care își vor încheia socotelile cu viața.

Tupac Shakur și-a prezis propria moarte cu câțiva ani înainte

Moartea lui Tupac Shakur este încă învăluită în mister. În versurile unei melodii el spune: „Am fost împușcat și ucis, vă pot spune cum s-a întâmplat cuvânt cu cuvânt”. Când a fost întrebat unde se vede peste câțiva ani, rapperul ar fi spus: „În cel mai bun caz, într-un cimitir. În cel mai rău caz, cu cenușa împrăștiată aiurea de către prieteni”.

La câțiva ani după acestă declarație muzicianul a fost împușcat, deși mulți speculează că el și-a înscenat, de fapt, propria moarte.

John Lennon a cântat despre viața pe timp împrumutat

Moartea lui John Lennon a șocat lumea, dar Lennon însuși pare să fi văzut-o venind. Nu cu mult timp înainte de a muri, a înregistrat o melodie numită „Borrowed Time”, în care cântă „Trăiesc pe timp împrumutat, fără ziua de mâine”.

Lennon a fost împușcat înainte ca piesa să iasă pe piață. Aceasta a fost lansată postum.

Kurt Cobain și-a prezis viața și moartea

Când avea doar 14 ani, Kurt Cobain i-a spus unui coleg de clasă că va deveni un muzician cunoscut în întreaga lume, va deveni bogat și celebru și că își va lua viața în timp ce va fi încă în plină glorie.

Ce s-a întâmplat? Cobain a reușit să facă tot ce a zis. A devenit un artist cu succes extraordinar, bogat și faimos. Și s-a sinucis în casa lui din Seattle.

Jimi Hendrix a scris într-o piesă că va muri peste 5 ani

Jimi Hendrix a avut un mod tulburător în care și-a prezis moartea. El înregistrat o melodie în 1965 cu versurile:

„Ar încerca multe lucruri
Căci știa că în curând va muri
Acum Jimi a plecat, nu este singur
Amintirea lui încă trăiește
Cinci ani, asta a spus el
Nu a plecat, e doar mort”

Hendrix a murit la fix cinci ani și o lună de la momentul în care a înregistrat această piesă.

Jim Morrison și-a prezis intrarea în clubul fatidic al artiștilor morți la 27 de ani

După ce Janis Joplin și Jimi Hendrix au devenit doi dintre primii membri ai celebrului „27 Club”, Jim Morrison, în timp ce era cu prietenii la un pahar a spus: „Beți cu numărul trei”.

Morrison a împlinit profeția când a fost găsit fără viață în cada unui apartament din Paris. El este îngropat în Cimitirul Père-Lachaise din Paris, devenit loc de pelerinaj pentru fanii din întreaga lume.

Mark Twain și-a prezis moartea cu precizie de o zi

La momentul predicției lui Mark Twain, ultima dată când fusese văzută cometa Halley a fost în anul în care scriitorul s-a născut. Din această cauză, el a spus că dacă nu ar trece cometa Halley și în momentul morții sale ar fi cea mai mare dezamăgire a vieții sale.

Ce s-a întâmplat: a doua zi după ce cometa Halley a devenit vizibilă în 1910, Twain a murit din cauza unui atac de cord, la vârsta de 74 de ani.

Bob Marley le-a dezvăluit prietenilor detalii despre moartea sa

Unii dintre prietenii și fanii lui Bob Marley considerau că muzicianul avea puteri paranormale. Potrivit zvonurilor, Marley a dezvăluit detalii despre moartea sa prietenilor apropiați, deși nu există nicio dovadă solidă care să susțină acest lucru.

Detaliile predicțiilor sale sunt cunoscute doar de cei cărora se presupune că le-a spus. Un prieten a declarat că Marley a susținut că va muri la vârsta de 36 de ani, ceea ce s-a și întâmplat.

The Notorious B.I.G. a cântat despre cum îl cheamă moartea

The Notorious B.I.G a fost omorât la doar șase luni după ce rapperul Tupac Shakur a fost împușcat, motiv pentru care presa americană a discutat despre un război între artiștii hip-hop și casele lor de discuri. Pe lângă asta, unele dintre versurile lui Biggie prevesteau sfârșitul acestuia, în special replica, „Jur pe Dumnezeu că simt că moartea mă cheamă”.

Rezultatul este unul destul de previzibil, Biggie a fost împușcat la scurt timp după ce a cântat despre moartea care l-a chemat.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Freddie Mercury: 5 povești insolite. De ce a deghizat-o pe Lady Diana în prostituată și cine i-a întrerupt înregistrările cu Michael Jackson