EXCLUSIVITATE // BREAKING NEWS. ”Regina deșeurilor” din România a fost arestată! Ce legături are cu ”băiatul deștept” de la Sănătate + acuzațiile grave formulate împotriva ei

Publicat: 25 06. 2020, 11:19
Actualizat: 25 06. 2020, 13:12

Una dintre cele mai controversate afaceriste din România a fost arestată preventiv miercuri după-amiază! Surse judiciare au declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO că Adina Mara Mihai, supranumită ”Regina deșeurilor”, a primit un mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile, până în data de 23 iulie. Acuzațiile formulate împotriva ei sunt extrem de grave: două infracțiuni de neluare sau nerespectare a măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de transport a deșeurilor periculoase.

În același dosar, judecătorii au decis să-l aresteze și pe afaceristul Alexandru Lăpușneanu. Acesta solicitase instituirea controlului judiciar asupra lui sau arest la domiciliu, dar ambele cereri i-au fost respinse. Adina Mihai are legături strânse cu ”băiatul deștept” de la Sănătate, Cătălin Hideg.

Adina Mara Mihai a primit mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile. În același dosar, s-a dispus și arestarea afaceristului Alexandru Lăpușneanu

Despre acesta, GÂNDUL.RO a scris, la începutul lunii martie, când Ministerul Sănătății i-a atribuit un contract consistent pentru livrarea de măști medicinale (DETALII AICI). Adina Mihai este directorul companiei SANIMED, patronate de Hideg, dar administrează și Medline Exim, o firmă de distribuție de medicamente. Companiile conduse de Adina Mihai au fost în ultimii ani abonate la contractele din bani publici. În  starea de urgență, o altă firmă unde este asociată cu Răzvan Mihai Călin, fost consilier în Parlament și proprietarul Chronos Trade Medical, a câștigat un contract pentru 1.75 milioane mănuși.

De altfel, presa a relatat, în trecut, faptul că afacerista se află și în umbra unor afaceri colosale cu deșeuri. Rețeaua de firme pe care o ”guvernează” Adina Mihai a fost acuzată, nu o dată, că încalcă legislația privind transportul de deșeuri periculoase.

Cine este Adina Mara Mihai

Adina Mara Mihai este parteneră de afaceri și fost director în Societatea Sanimed, una dintre firmele lui Catalin Hideg, omul de afaceri care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

Cea mai privilegiată comună din România în vremuri de pandemie este… Călugăreni. Mai multe achiziții publice făcute în timpul stării de urgență au fost atribuite unor firme cu legături în aceasta comună, iar firmele respective au în spate aceiași mari beneficiari: Catalin Hideg și Mihai Adina Mara.

Firma care a adus Călugăreni sub lumina reflectoarelor este Romwine & Cofee, înființată anul trecut și câștigătoare a unui contract cu statul român în valoare de 56 de milioane de lei pentru măști de protecție. Potrivit informațiilor Recorder, Romwine & Cofee este de fapt o firmă pe care Catalin Hideg, patron Sanimed, și Adina Mara Mihai – director Sanimed – au folosit-o pentru a face aceste achiziții. Paradoxal, patroana din acte a firmei este… bucătăreasă la Hanul Călugăreni, nicidecum om de afaceri.

Nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase

”La data de 23 iunie, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov împreună cu polițiștii Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R au efectuat alte 6 percheziții domiciliare la punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, pentru nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase. Perchezițiile au fost desfășurate în județul Giurgiu”

”Polițiștii ilfoveni au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal, în care urmărirea penală se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată la punctul de lucru al unei societăți comerciale o semiremorcă, în care se aflau depozitate alte cantități de deșeuri medicale periculoase, ce trebuiau distruse în maxim 24 de ore, conform normelor legale în materie (acestea se aflau depozitate din luna aprilie a.c.)”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Poliției.