ANCHETĂ. „Băiatul deștept” care câștigat un contract de 11,5 milioane de euro pentru măști medicale turcești, printr-o firmă care vinde cafea, a încheiat peste 16.200 de contracte cu statul. A făcut afaceri și cu secretarul general al Guvernului!

ANCHETĂ. „Băiatul deștept” care câștigat un contract de 11,5 milioane de euro pentru măști medicale turcești, printr-o firmă care vinde cafea, a încheiat peste 16.200 de contracte cu statul. A făcut afaceri și cu secretarul general al Guvernului!
Publicat: 28/03/2020, 12:21
Actualizat: 28/03/2020, 12:23

Băiatul deștept din sănătate care a declanșat un scandal uriaș după ce a obținut de la stat un contract în valoare de 11,5 milioane de euro pentru vânzarea unor măști medicale aduse din Turcia, prin intermediul unei firme care vinde alcool și cafea, a încheiat, până acum, peste 16.200 de contracte cu statul. În plus, acesta a fost partener de afaceri și cu secretarul general al Guvernului Orban, care a recunoscut public acest lucru.

Potrivit g4media.ro, Cătălin Hideg, un om de afaceri ce face parte dintr-o aripă a masoneriei și a fost doctorand la Academia SRI, este cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție.
Mai precis, firma Romwine & Cofee SRL din Giurgiu a câștigat procedura de achiziție inițiată în 11 martie de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru echipamente de protecție. Romwine & Cofee SRL este distribuitor al grupului Sanimed International Impex, după cum a recunoscut Hideg într-o intervenție la B1 TV.

Prețurile la care a câștigat licitația 21,9 lei pentru o mască certificată FFP2 și 31,9 lei pentru o mască certificată FFP3, iar conform unei investigații Recorder, aceste sume sunt semnificativ mai mari decât cele la care unele spitale au făcut achiziții pe cont propriu.

Patronul grupului de firme Sanimed, din care face parte și nou-înființata Romwine & Cofee SRL din Giurgiu, controlată de o bucătăreasă de la restaurantul deținut de grup, va distribui aceste măști achiziționate din Turcia, potrivit unui comunicat al Sanimed citat de HotNews.ro.

Compania Sanimed International Impex S.R.L. a încheiat nu mai puțin de 16.290 contracte de achiziții publice cu autorități și instituții ale statului român, in valoare totală de 85 de milioane de lei, potrivit portalului Confidas, specializat în furnizarea de informații despre companiile înregistrate în România.

Achizițiile merg de la echipamente sanitare de câteva sute de lei la contracte de 18 milioane de lei (reactivi, consumabile si materiale de laborator pentru Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu) sau 16 milioane de lei (reactivi pentru identificarea si testarea chimiorezistentei Mycobacterium tube pentru Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”).

O investigație realizată de Libertatea arată că patronul grupării de firme, Cătălin Hideg, a fost doctorand la Academia Națională de Informații (ANI) a SRI.
Mai mult, Hideg a făcut afaceri la nivel internațional, inclusiv cu nepotul lui Fidel Castro. Astfel, în 2011, firma a încheiat un parteneriat cu o companie condusă de Jose Antonio Fraga Castro pentru a distribui pe piața locală un medicament naturist folosit în tratarea cancerului.

Hideg, care este și membru al unei loje masonice, a candidat în 2012 pentru un loc de deputat din partea partidului lui Dan Diaconescu, dar nu a reușit să intre în Parlament, potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă.

În 2018, tot Libertatea a scris că firma lui Hideg a câștigat mai multe contracte prin care a vândut unor spitale din România roboți de eliminare a infecțiilor nosocomiale cu 150.000 de euro bucata, deși prețul de achiziție era de 65.000 de euro.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), adică structura de stat care a organizat licitația câștigată de Hideg, este o instituție a statului român, împuternicită de guvern printr-o ordonanță de urgență să facă achizițiile urgente pentru combaterea pandemiei de coronavirus.
ONAC este condus de Cornelia Nagy, numită preşedinte cu rang de secretar de stat de premierul Viorica Dăncilă în 2018. Până atunci, Cornelia Nagy a fost secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate din cadrul Ministerului Mediului.

Potrivit CV-ului său oficial, Cornelia Nagy a început cariera la stat ca vameș în perioada comunistă, devenind șefa Biroului Vamal Petea, apoi a ocupat în carieră poziții de conducere executivă în Ministerul Finanțelor (directorul cabinetului ministrului, șefa Direcției de achiziții publice), Ministerul Sănătății (achiziții publice) și Ministerul Mediului (secretar general adjunct).

În același timp, potrivit site-ului realitateadinpsd.net, Cătălin Hideg a fost și partener de afaceri cu secretarul general al Guvernului Orban, Antonel Tănase, care, în același timp, este și trezorierul PNL.
Secretarul  general al Guvernului recunoaște ca a derulat un proiect pe fonduri europene cu doamna Adina Mihai, din cadrul Medicament, firma din grupul Sanimed.

Contactat telefonic, Antonel Tănase a afirmat răspicat ca a intrat în acest parteneriat prin firma sa Cont Consulting&Services și se apară naiv ca nu a știut ca Romwine&Cofee are drept obiect de activitate comercializarea de băuturi alcoolice și cafea. Firma Romwine&Cofee a primit prin încredințare directa de la Guvernul Orban contractul de achizitie măști și mănuși de protecție.
Amintim ca Antonel Tănase este un om de baza al actualului premier, fiind la acest moment și trezorierul PNL.

În perioada în care Ludovic Orban a condus ministerul Transporturilor, Antonel Tănase era secretarul general al ministerului. De ce în apărarea lui spune ca nu știa de comercializarea de spirtoase este greu de spus atâta timp cât nimeni nu l a acuzat ca ar fi pus ceva deoparte pentru primul-ministru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Surpriză pentru posesorii de iPhone-uri vechi. Ce funcție lansează Apple
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid