Prima pagină » Diverse » Ce alimente trebuie să evităm pentru a menține un nivel echilibrat al trigliceridelor. Riscurile pentru sănătate sunt enorme

Ce alimente trebuie să evităm pentru a menține un nivel echilibrat al trigliceridelor. Riscurile pentru sănătate sunt enorme

Ce alimente trebuie să evităm pentru a menține un nivel echilibrat al trigliceridelor. Riscurile pentru sănătate sunt enorme

Trigliceridele reprezintă un tip de grăsime care ajunge în sânge și apoi, se depozitează în țesuturi, cauzând o mulțime de probleme pentru sănătate, precum creșterea colesterolului, diabet sau obezitate.

Un nivel crescut de trigliceride poate crește riscul de boli cardiovasculare, pancreatită și alte probleme de sănătate. Iată o listă cu alimentele care pot crește trigliceridele, precum și pericolele asociate.

Alimente care cresc trigliceridele:

Zahăr și dulciuri rafinate: Bomboane, prăjituri, sucuri, siropuri, produse de patiserie. Zahărul în exces este transformat de ficat în trigliceride.

Carbohidrați rafinați: Pâine albă, orez alb, paste din făină albă, cereale dulci. Se digeră rapid și determină creșterea nivelului de insulină și trigliceride.

Alcool: Chiar și cantități moderate pot crește nivelul trigliceridelor, în special la persoanele sensibile.

Grăsimi trans și saturate: Fast food, margarină, produse procesate (chipsuri, biscuiți), carne procesată. Cresc trigliceridele și colesterolul LDL („rău”).

Porții mari și mese hipercalorice: Aportul excesiv de calorii, indiferent de sursă, poate duce la creșterea trigliceridelor.

Pericolele unui nivel ridicat de trigliceride

Boala cardiovasculară: Nivelul mare de trigliceride este asociat cu un risc crescut de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Pancreatită: Nivelurile foarte ridicate pot duce la inflamația pancreasului – o afecțiune severă și dureroasă.

Rezistență la insulină și diabet de tip 2: Trigliceridele ridicate sunt adesea legate de sindromul metabolic și dezechilibre în metabolismul glucozei.

Boală hepatică grasă (ficat gras): Excesul de trigliceride se poate depozita în ficat, ducând la steatoză hepatică.

FOTO: Envato

Citește și:

Carmen Brumă dezvăluie alimentul care oferă cea mai mare senzație de sațietate. Este bogat în substanțe nutritive

Ce fructe trebuie să mănânci pentru sănătatea creierului, a inimii și a intestinelor. Redau vitalitatea organismului

Care sunt superalimentele bogate în vitamine și minerale. Stimulează imunitatea și pot favoriza înlăturarea bolilor cronice

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele