EXCLUSIV. Plătim aproape DUBLU față de americani pentru MĂȘTILE PROFESIONALE destinate medicilor/ Cine sunt „BĂIEȚII DEȘTEPȚI” care profită de PANDEMIE

Redactor:
Gândul
EXCLUSIV. Plătim aproape DUBLU față de americani pentru MĂȘTILE PROFESIONALE destinate medicilor/ Cine sunt „BĂIEȚII DEȘTEPȚI”  care profită de PANDEMIE

Statul român plătește unei firme obscure dintr-un sat giurgiuvean 56 de milioane de lei (11,5 milioane de euro) pentru 1.750.000 măști de protecție superioară de tip N95, destinate uzului medicilor, ceea ce înseamnă că România achită 32 lei/mască. Aceasta în timp ce guvernatorul statului New York a anunțat că achiziționează două milioane de măști N95 ( echivalent la FF2 ce cumpără România ) cu 4 dolari, adică 18 lei bucata. Astfel, românii cumpără măști la preț aproape dublu față de americani. 

La o conferință de presă de sâmbătă, guvernatorul Andrew Cuomo din New York a declarat că statul cumpăra 2 milioane de măști N-95 de la companii americane și străine. El a spus că statul plătea un preț uriaș pentru aceste măști care au devenit o „marfă rară” pe piață: 4 dolari pe bucată pentru produse care în mod normal costă 80 de cenți.

„Este o cursă a prețurilor, dar avem nevoie de ele”, a spus la acel moment Andrew Cuomo.

În contextul în care toate statele lumii se bat pentru echipamente de protecție cu care să își „salveze” resursa cea mai rară și mai importantă în acest moment – personalul medical – GÂNDUL.RO a descoperit că o firmă obscură, înființată recent a obținut un contract de 11,5 milioane € din bani publici pentru a livra statului o cantitate de 1.750.000 de măști de protecție de tip FF2, echivalentul celor de tip N95! În umbra acestei firme, deținute de o anonimă, s-ar găsi, în realitate, un „băiat deștept din Sănătate”, multimilionar cu solide conexiuni în sistemul medical din România.

Investigațiile preliminare scot la iveală că firma ROMWINE & COFEE, al cărui asociat unic în acte este Maria Cristian, a fost înființată în urmă cu un an (respectiv în martie 2019), sediul declarat fiind în satul Uzunu (județul Giurgiu).

Aflați aici care sunt numele implicate în MEGAAFACERE. 

Măștile chirurgicale tradiționale pot preveni bolnavii să răspândească virusul, dar se crede că au un rol limitat pentru a menține persoanele sănătoase departe de virus. Medicii care tratează pacienții infectați au nevoie de măști speciale N-95, care pot filtra virusul.

 

Mai multe companii se luptă să-și extindă rapid capacitățile de fabricare a măștilor de protecție de tip special aprobate de FDA, în parte din cauza întreruperii lanțurilor de aprovizionare de peste ocean  și a restricțiilor unor țări privind exportul de echipamente de protecție în timpul crizei.

„Avem apeluri de la medici și spitale care ne sună în mod direct, întrebând disperat dacă le putem livra măști, pentru că măștile sunt furate din spitale”, a declarat Ronald Reuben, directorul executiv al Medicom, o companie canadiană – unul dintre cei mai importanți producători din lume de N-95 și alte măști medicale pentru față.

 

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Rezultate Loto 6/49. Aici poți vedea numerele extrase joi, 24 septembrie Loto 6/49, Joker, Noroc
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Unde au apărut, de fapt, primii oameni. Cercetătorii au descoperit locul
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
Mulți bărbați din România trăiesc în condiții RUȘINOASE, fără să-și dea seama. ȘOCUL este și...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Imagine virală: Cererea trimisă de un elev învățătoarei sale. Ce i-a solicitat copilul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide