EXCLUSIVITATE. Cine e ”băiatul deștept din Sănătate” aflat în umbra contractului de 11,5 milioane € câștigat de un magazin sătesc?! Milionarul și-ar fi folosit ”bucătăreasa” ca paravan (UPDATE)

GÂNDUL.RO a descoperit că o firmă obscură dintr-un sat giurgivean a obținut un contract de 11,5 milioane € din bani publici pentru a livra statului o cantitate de 1.750.000 de măști de protecție! În umbra acestei firme, deținute de o anonimă, s-ar găsi, în realitate, un ”băiat deștept din Sănătate”, multimilionar cu solide conexiuni în sistemul medical din România.

Investigațiile noastre preliminare scot la iveală că firma ROMWINE & COFEE, al cărui asociat unic în acte este Maria Cristian, a fost înființată în urmă cu un an (respectiv în martie 2019), sediul declarat fiind în satul Uzunu (județul Giurgiu).

Despre ROMWINE & COFEE, GÂNDUL.RO a aflat că are sediul în satul Uzunu, comuna Călugăreni (Giurgiu), Strada Învățătorului nr. 12. Până acum, firma n-a mai apărut în nicio „combinație”, fiind, mai degrabă, o afacere destinată comerțului în piețe.

 

Din documentul Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate reiese că firmei ROMWINE & COFEE i-a fost încredințat un contract în valoare cumulată de peste 56 milioane lei

De fapt, obiectul de activitate declarat la Registrul Comerțului este vânzarea ”cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, dar acest lucru n-a împiedicat-o să intre în posesia mega-contractului pentru furnizarea unei cantități de aproape două milioane de măști de protecție.

Potrivit datelor de înregistrare de la Registrul Comerțului, firma înființată în urmă cu un an are sediul în satul Uzun, județul Giurgiu

 

Informații de ultimă oră indică însă faptul că în spatele acestei afaceri se află un controversat afacerist cu legături în sistemul medical, al cărui nume a apărut și în investigația ”Secureanu”. La acel moment, despre milionarul în cauză, patron al companiei SANIMED, s-a afirmat că ar fi vândut aparatură medicală către mai multe spitale din România, printre care ”Malaxa”, Spitalul Județean din Tulcea, Spitalul Clinic ”Dr. Victor Babeș”, Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Prof. Dr. Alfred Rusescu și Spitalul Marius Nasta.

Cătălin Hideg este considerat unul dintre ”băieții deștepți din Sănătate”

De data aceasta, milionarul Cătălin Robertino Hideg, fiindcă despre el este vorba, n-a mai apărut direct în afacere, ci s-ar fi folosit de un interpus. Sursele noastre susțin că asociata unică a SRL-ului ROMWINE & COFEE ar lucra (ca bucătăreasă!) la Hanul Călugărenilor, pe care Hideg îl deține în județul Giurgiu. Și că firma care a pus mâna pe contractul de 11,5 milioane euro nu aparține Mariei Cristian decât scriptic.

Potrivit surselor noastre, Maria Cristian nu ar fi decât interpusă în această afacere

Reporterii GÂNDUL.RO s-au deplasat la Uzunu ca să discute cu beneficiara din acte a contractului, Maria Cristian. Numai că la adresa firmei, unde se află o casă dichisită, ne-a întâmpinat o persoană din familie: ”Maria nu este acasă! Este plecată cu treabă prin oraș, cu business. Să nu credeți ce apare la televizor!” Am obținut însă un număr de telefon, la care am apelat-o, dar ne-a răspuns altcineva: ”Bună ziua! Sunt secretara doamnei. Cine sunteți? Am să-i transmit și vă sună!” N-a mai revenit însă nimeni la telefon, iar a doua încercare a reporterilor GÂNDUL.RO n-a avut niciun rezultat. Pur și simplu n-a mai răspuns nimeni.

Aici se află sediul SRL-ului din Uzunu, care a câștigat contractul de 11,5 milioane €

Mai mult, la Hanul Călugărenilor, unde aveam informații că ar lucra unicul asociat al firmei ROMWINE &COFEE, totul era închis. Hanul nu funcționează în această perioadă. Lipit de han am descoperit și sediul firmei SANIMED Călugăreni (din grupul SANIMED INTERNAȚIONAL), firma prin care milionarul Cătălin Hideg a gestionat până acum afacerile cu spitalele.

Contactat de GÂNDUL.RO, Cătălin Hideg s-a rezumat să declare: „Nu am ce să vă spun, domnule! Nu am nimic de comentat!

Hanulă Călugărenilor, unde ar lucra de fapt beneficiara contractului de 11,5 mil. €, este închis în această perioadă

Cătălin Robertino Hideg: ”Să verifice serviciile!”

UPDATE, ora 22.30: În emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1TV, Cătălin Robertino Hideg, patronul SANIMED INTERNAȚIONAL,  a susținut miercuri seară că ”Au fost trei licitații făcute de ONAC, nu a participat nimeni la aceste licitații și, la a treia selecție, am fost și noi. Cu o săptămână înainte de licitație, noi am fost în Turcia la cea mai mare fabrică de măști din Europa și am încheiat contract pentru 4 milioane de măști pentru România la un preț foarte avantajos.

Prețul de plecare al unei măști era de 24,59 lei și noi am vândut-o cu 21,9, cu aproape 3 lei mai puțin. Este o mască specială cu două filtre. Nu sunt acele măștile simple, care se vând la 2 lei, 3 lei, 5 lei. (…) Nu am stabilit eu prețul de plecare la licitație. Eu am vândut mai ieftin, nu am încercat să profit. (…) Alte firme vând pe SEAP cu 49 de lei, 50 de lei bucata. Nu eu am stabilit prețul de pornire. Spitalele nu au avut încotro și au cumpărat și cu 50 de lei de la golani, la bișniță. Să verifice serviile că tot stau în poarta mea de două zile și tot urmăresc acivitatea mea. Nu înțeleg ce am făcut! Eu sunt o firmă mare, SANIMED, și am participat la această licitație în consorțiu cu ROMWINE & COFEE, am fost terți susținători. Din cauză că SANIMED nu a încasat în ianuarie și februarie foarte mulți bani de la statul român, noi nu am putut să plătim TVA-ul și am participat alături de ROMWINE, o companie din grupul nostru. Această companie avea actele în regulă”.

Cine are detalii despre acest subiect, ne poate scrie la redacț[email protected]!

 

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
CTP, reacție dură după derapajele grosolane în scandalul cu Patriarhul Daniel! Ce amenințări a primit:...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Cât e șpaga pentru o convocare la naționala de tineret a României. Mirel Rădoi, dezvăluiri...
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus. Mesajul postat de sportivă
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Atenție, șoferi. Toți românii trebuie să afle asta dacă ies la drum în weekend. Nu...
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Adela Popescu ascunde un mare secret! La ce nu poate renunța prezentatoarea: „În casa noastră...
Inchide