Marea Resetare sau Marea Demisie? Un australian a renunțat la o slujbă de 100.000 de dolari pentru a lucra la McDonald’s!

Marea Resetare sau Marea Demisie? Un australian a renunțat la o slujbă de 100.000 de dolari pentru a lucra la McDonald's!
Marea Resetare sau Marea Demisie? Un australian a renunțat la o slujbă de 100.000 de dolari pentru a lucra la McDonald's! / Sursa FOTO: adplayers.ro
Publicat: 12/10/2022, 17:18

Un australian a șocat planeta când a renunțat la o slujbă de 100.000 de dolari, în domeniul financiar, fiindcă s-a săturat de „întâlniri de doi bani, mizerabile”, și a ales să lucreze la McDonald’s ca îngrijitor peste noapte. Numai ca să scape de coșmarul unui job corporatist, cu stres la cote maxime, bărbatul a ales să câștige mai puțini bani.

Marea Resetare, că tot se vorbește despre ce s-a stabilit la Davos, sau Marea Demisie, despre asta vorbesc toți acum în Australia.

Australienii fug de locurile de muncă stresante

Acesta e doar un exemplu dintr-o sumedenie de alți australieni care preferă să câștige mai puțini bani doar să scape de viața într-o corporație. Se pare că toată insula va fi lovită, în următoarele șase până la 12 luni, de „Marea demisie”, cum îi spune un studiu de piață realizat de Allianz Australia. Două milioane de oameni sunt pregătiți să facă pasul ăsta!

Oamenii preferă chiar să fie șomeri decât nefericiți la locul de muncă.

Paul a petrecut 23 de ani în industria serviciilor financiare, dar recent a demisionat din rolul său de lider de echipă preferând să lucreze pentru clienți obișnuiți care vin să comande un happy meal la McDonald’s.

„Tocmai am ajuns la punctul în care m-am săturat să gestionez situații și echipe într-un mod care nu mă făcea să fiu confortabil. Foarte mult timp într-o companie financiară se pierde ducând hârtii din stânga în dreapta, iar oameni care valorează milioane de dolari nu vorbesc decât despre bani și nimic altceva”, s-a plâns el într-un interviu preluat de nzherald.co.nz.

„A fost un loc de muncă în care mai degrabă eram bun în ce fac decât să fiu pasionat de așa ceva. În sfârșit! Într-o bună zi m-am trezit și am zis că nu mai pot. Știi acel sentiment când nu vrei să mai mergi la muncă?! Este o duminică după-amiază, te simți tensionat și oribil și stai pe canapeaua din sufragerie și te întrebi «oare de ce fac asta, pentru mine». Hai să fim faliți și săraci și să vedem dacă putem fi mai fericiți decât acum” – Paul, australianul care a renunțat la job-ul de 100.000 de dolari pentru a fi îngrijitor la McDonald’s

Pentru el, munca în finanțe-bănci este mai degrabă despre pedepsirea angajaților care greșesc decât de educarea lor, presupune șefi aroganți și ore suplimentare impuse forțat.

Se bucură de timp liber și relaxare

În termen de 10 minute de la aplicarea pentru un job de îngrijitor de noapte la McDonald’s, a și primit un telefon. De la 100.000 de dolari, și-a redus veniturile anuale la jumătate, dar acum are program 23:00-07:00am și ajunge acasă la timp pentru a-și duce copiii la școală.

„Satisfacția la locul de muncă este mai mare, iar stresul a dispărut. Fără întâlniri de doi bani, mizerabile și presiune care să îmi amintească mereu de toate regulile limbajului corporativ. Făceam curățenie cu noua unealtă primită la echipamentul meu și distracția pe care am avut-o și satisfacția văzând că podelele sunt de două ori mai curate… nu am cuvinte să descriu!”, spune bărbatul din Austrlia.

Printre alte avantaje, el spune că acum ajunge acasă și „sunt mai activ și mă întorc la hobby-urile mele, creierul meu nu mai este epuizat”. Sfatul dat tinerilor, inclusiv copiilor săi: „Frica este și ucigașul minții. Tot ceea ce facem în aceste zile aduce în sufletul nostru prea multă teamă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase