PERICOL. O treime dintre piloții din Pakistan au licențe de zbor false. Ministru: Nici măcar nu s-au prezentat la examene

Publicat: 25 06. 2020, 21:41
PERICOL. O treime dintre piloții din Pakistan au licențe de zbor false. Ministru: Nici măcar nu s-au prezentat la examene. Sursa foto: Shutterstock

Peste 30% dintre piloții de aviație civilă din Pakistan dețin licențe false de zbor, neavând calificările necesare pentru a putea pilota, a declarat ministrul Aviației din această țară.

În cadrul unui discurs susținut în fața Parlamentului de la Islamabad, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloți din Pakistan au acte false, informează CNN.

Oficialul a declarat că cei 262 de piloți „nici măcar nu au participat ei înșiși la examene”, ci au plătit pentru ca altcineva să participe la evaluări pentru ei.

Oficialul a adăugat că acești piloți nici nu au suficiente ore de zbor pentru a putea pilota curse comerciale.

Totodată, el a mai anunțat că Pakistan International Airlines (PIA), compania aeriană de stat a Pakistanului, i-a suspendat pe piloții suspectați că ar avea licențe false.

„PIA înțelege că licențele false nu sunt doar o problemă a PIA, ci afectează întreaga industrie aeronautică pakistaneză”, a declarat Abdullah Khan, purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, care a adăugat și că unii piloți falși lucrează chiar și pentru companii aeriene străine.

Informațiile au fost descoperite în urma unei investigații declanșate în urma prăbușirii unui avion la Karachi, luna trecută, accident în urma căruia 97 de oameni și-au pierdut viața. Ministrul Aviației nu a dat detalii despre licențele de zbor ale celor doi piloți ai aeronavei prăbușite în mai.

Piloții avionului prăbușit la Karachi vorbeau despre coronavirus în timpul zborului

Recent, Khan a declarat că piloții aeronavei prăbușite la Karachi discutau despre pandemia de COVID-19 în momentul prăbușirii aeronavei.

Aeronava, de tip Airbus A320, aparținând Pakistan International Airlines, s-a prăbușit pe 22 mai la Karachi. Toți oamenii aflați la bord, cu excepția a două persoane, au murit în urma accidentului.

Ministrul a mai spus că aeronava era „100% aptă de zbor” și nu au existat defecțiuni de ordin tehnic, dar a explicat că piloții nu ar fi fost „concentrați” din cauza pandemiei de COVID-19.

În ultimul deceniu, Pakistanul a înregistrat o serie de accidente aviatice de proporții. În 2010, un avion al companiei aeriene Airblue s-a prăbușit în apropierea capitalei Islamabad. Toate cele 152 de persoane aflate la bordul avionului au murit, acesta fiind accidentul aviatic cu cele mai multe victime din istoria Pakistanului.

În 2012, un Boeing 737-200 al Bhoja Air s-a prăbușit lângă Rawalpindi, provocând moartea celor 127 de persoane aflate la bord.

De asemenea, în 2016, o aeronavă a Pakistan International Airlines a luat foc în timp ce zbura din nordul țării spre Islamabad. La acea dată, 47 de oameni au murit în acel incident.