EXPLICAȚII. Ministru, despre accidentul aerian de luna trecută din Pakistan: Piloții erau îngrijorați de pandemie și este posibil ca avionul să se fi prăbușit din această cauză

EXPLICAȚII. Ministru, despre accidentul aerian de luna trecută din Pakistan: Piloții erau îngrijorați de pandemie și este posibil ca avionul să se fi prăbușit din această cauză
EXPLICAȚII. Ministru, despre accidentul aerian de luna trecută din Pakistan: Piloții erau îngrijorați de pandemie și este posibil ca avionul să se fi prăbușit din această cauză. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24/06/2020, 20:59

Piloții avionului care s-a prăbușit luna trecută în Pakistan, accident în urma căruia 97 de persoane și-au pierdut viața, discutau despre pandemia de COVID-19 în momentul prăbușirii aeronavei, a anunțat miercuri ministrul Aviației din această țară, Ghulam Sarwar Khan.

Aeronava, de tip Airbus A320, aparținând Pakistan International Airlines, s-a prăbușit pe 22 mai la Karachi. Toți oamenii aflați la bord, cu excepția a două persoane, au murit în urma accidentului, după cum reamintește site-ul agenției de presă Reuters.

Avionul s-a prăbușit la a doua tentativă de aterizare, a declarat Ghulam Sarwar Khan în fața Parlamentului, unde a prezentat primele concluzii ale anchetei referitoare la acest accident.

Potrivit oficialului, deciziile luate de echipaj în momentul încercării de a ateriza depășesc capacitatea de înțelegere a anchetatorilor.

Ministrul a mai spus că aeronava era „100% aptă de zbor” și nu au existat defecțiuni de ordin tehnic, dar a explicat că piloții nu ar fi fost „concentrați” din cauza pandemiei de COVID-19.

„Discuția de la bord era referitoare la coronavirus. Coronavirusul era un subiect care le-a dominat mintea. Familiile lor fuseseră afectate de virus”, a declarat Khan, făcând referire la discuțiile dintre pilot și copilot, pe care le-a ascultat în cadrul anchetei.

Procedurile standard ar fi fost încălcate

Oficialul a adăugat că atât piloții, cât și controlorii de trafic aerian, au încălcat procedurile standard de aterizare.

„Mai multe avertismente și alerte, legate de viteza excesivă, poziția greșită a trenului de aterizare sau distanța față de sol, au fost ignorate. Efectiv, aeronava a atins pista de aterizare cu motoarele. Căpitanul și copilotul aveau experiență și erau apți din punct de vedere medical”, a spus Khan.

El a mai spus că, potrivit datelor din anchetă, aeronava se afla la o altitudine mult prea joasă în momentul în care echipajul a decis să aterizeze.

Potrivit anchetei, controlorii de trafic aerian ar fi avertizat că aeronava nu are altitudinea potrivită pentru a ateriza, însă membrii echipajului ar fi ignorat avertismentul.

În ultimul deceniu, Pakistanul a înregistrat o serie de accidente aviatice de proporții. În 2010, un avion al companiei aeriene Airblue s-a prăbușit în apropierea capitalei Islamabad. Toate cele 152 de persoane aflate la bordul avionului au murit, acesta fiind accidentul aviatic cu cele mai multe victime din istoria Pakistanului.

În 2012, un Boeing 737-200 al Bhoja Air s-a prăbușit lângă Rawalpindi, provocând moartea celor 127 de persoane aflate la bord.

De asemenea, în 2016, o aeronavă a Pakistan International Airlines a luat foc în timp ce zbura din nordul țării spre Islamabad. La acea dată, 47 de oameni au murit în acel incident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Experții avertizează că bolile transmise de țânțari se răspândesc în Europa din cauza crizei climatice