Se schimbă harta României!? Cel mai NOU pământ din Europa se află în țara noastră și oferă amintiri de vis

Publicat: 09 04. 2024, 18:41
Se schimbă harta României!? Cel mai nou pământ din Europa se află în țara noastră și oferă amintiri de vis

Se schimbă harta României!? Cel mai nou pământ din Europa se află în țara noastră și oferă o priveliște de vis.

Un mic petic de teren ascunde o valoare enormă, fiind un loc mirific, dar interzis pentru accesul oamenilor.

Insula Sacalin supranumită și „Paradisul Păsărilor” redefinește harta țării noastre și, care , de fapt, reprezintă un nou teritoriu din Europa.

România este, fără echivoc, o colecție de locuri fantastice, dar multe din acestea sunt încă necunoscute pentru mulți.

Schimbările din harta României sunt constante, iar specialiștii afirmă că acest proces va continua și în anii următori.

Există o insulă, cunoscută drept „Paradisul Păsărilor”, care reprezintă de fapt cel mai recent teritoriu din Europa.

Deși este o zonă fascinantă care atrage interesul multora, accesul oamenilor este interzis acolo, măsură luată pentru protejarea habitatului natural.

Insula Sacalin a fost menționată pentru prima dată pe o hartă rusă din 1924. Inițial, teritoriul actual era divizat în Sacalinul Mic și Sacalinul Mare, iar cele două bucăți de pământ s-au unit prin înnisipare, scrie Playtech.

Sacalin, cel mai nou pământ din țară

Insula Sacalin este într-un continuu proces de schimbare. În 1975, era doar o zonă nisipoasă. În ultimii 50 de ani, s-au dezvoltat numeroase specii de plante, iar pare să tindă să se transforme într-o zonă împădurită.

Cu o suprafață actuală de 21.410 ha, Insula Sacalin este desemnată arie de protecție specială în cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Câte specii de păsări sunt pe Insula Sacalin

Teritoriul este populat cu peste 230 de specii de păsări, printre care lebedele, pelicani creți și păsări limnicole, din care 14 sunt protejate. Insula Sacalin găzduiește cea mai mare colonie de chire de mare din regiune, precum și unele mamifere și pești rari.

Peticul de pământ format în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, servește și ca lor de premigrație și migrație pentru 100 de specii de păsări, scrie stiripesurse.ro.

Chiar dacă accesul vizitatorilor nu este permis, în mediul online există mai multe imagini, capturate cu drona, care arată frumusețea acestui loc mirific.

Se schimbă harta României!?