VIDEO | Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar, dar nu coborâm gradul de dificultate al subiectelor

Publicat: 17 06. 2021, 23:08
Actualizat: 18 06. 2021, 01:14

This browser does not support the video element.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara pentru B1 TV,  că, la examenele naționale din acest an școlar, subiectele vor fi adaptate, având în vedere contextul pandemiei de COVID-19, însă gradul de dificultate nu va fi coborât.

“Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an școlar, dar am spus nu coborâm gradul de dificultate al subiectelor. Restrângem plaja, materia, dar nu coborâm gradul de dificultate, am discutat astăzi cu colegii care fac subiectele și începând de marți dimineață voi fi împreună cu ei pentru extragerea subiectelor pentru verificarea lor, pentru verificarea baremului, să nu fie erori de corectare. Încercăm să luăm din punct de vedere administrativ toate măsurile pe care le putem lua.

Vor fi 15 minute în plus pentru completarea casetei sau posibilitatea de a face construcții geometrice la matematică sau posibilitatea de a sublinia texte la limba română. Am micșorat numărul de note necesare pentru încheierea situației școlare, pentru a putea intra în examenul de capacitate”, a precizat ministrul Educației.

Școala românească în sitem hybrid

Cîmpeanu susține ca va discuta cu universitățile pentru a face o evaluare în ceea ce privește posibilitatea implementării sistemului de învățământ în sistem hybrid și după perioada pandemică pentru anumite domenii, afirmând că această variantă va fi opțională, lăsând posibilitatea studenților de a alege dacă vor merge la cursuri fizic sau online.

„Sunt universități care de cinci, șase ani au dezvoltat programe de învățământ la distanță integral online, deci dacă există cereri în marile universități cu siguranță va există și în România, dar doar în anumite domenii și doar dacă în mod voluntar elevii vor dori”, a declarat Cîmpeanu.

Probă de competențe digitale pentru concursul de ocupare a postului de director școlar.

„A existat o întreagă discuție vis a vis de propunerea pe care am făcut-o pentru ocuparea postului de director în fiecare școală din România, atunci când am spus că la interviu se vor verifică și probele de competențe digitale. Din moment ce pe perioada stării de urgență, toți profesorii, absolut toți profesorii și-au luat salariu pentru că au semnat că au predat online, nu văd de ce ar trebuie să îi sperie acest lucru”.

Citește si Prefectul Capitalei dă în judecată Primăria Capitalei, deoarece Nicușor Dan ”a continuat practica detaşării consilierilor în aparatul de specialitate”

Dacă te limitezi la teme date pe Whatapp asta nu înseamnă predare online. Trebuie să utilizezi tehnologia.