VIDEO | Dr. Cezar, despre conștientizarea fericirii, la ALTCEVA cu Adrian Artene: „Inima are creierul său”

Publicat: 19/03/2023, 14:52

Dr. Cezar, invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, difuzat sâmbătă, 18 martie, a dezvăluit cum obținem fericirea, mai concret cum o conștientizăm.

Fericirea înseamnă serotonină, iar serotonina vine atunci când ești apreciat, lăudat, ți se mulțumește, când oamenii îți sunt recunoscători, când ți se întoarce o energie bună pentru că tu ai oferit ceva societății, mediului, a explicat Dr Cezar la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

„Dacă devenim mai treziți și ne trezim din ce în ce mai des, și punem această simplă întrebare – Cum mă simt? – Orice vietate vrea să-i fie bine, să nu-i fie rău. Vrea să fie spre fericire, să își producă hormoni de fericire, nu de stres. În momentul în care conștientizez că am fost supărat un minut, două minute, o oră, o zi, dar cât mai stau în zeama asta negativă? Pentru că eu în mine produc otravă, substanțe care mă îmbolnăvesc. Și atunci zic: nu mai bine să fiu recunoscător pentru lucrurile bune în viața mea? Că nu se poate să nu ai și lucruri bune devreme ce respiri”, a spus Dr. Cezar.

„De fapt atunci când ne ascultăm inima și ne găsim acea unicitate, atunci ajungem și la fericire”, a spus Dr. Cezar, care a conchis: „Inima are creierul său”.

La podcastul ALTCEVA, Dr. Cezar a vorbit și despre alimentele pe care ar trebui să le consumăm în perioada de post religios, dar și despre postul intermitent. În plus, a detaliat și principalii factori care duc la apariția cancerului.

Cine este Dr. Cezar?

Cezar Amititeloaie a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași în 2006. Este medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași.

Este un cardiolog nonconformist. Abordarea lui este una integrativă, holistică, punând accent și pe cauzele emoționale ale patologiilor.

Urmărește podcastul integral cu Dr. Cezar doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase