VIDEO. Dr. Cezar, despre factorii care duc la apariția cancerului: „Când nu accepți o anumită situație, celulele stomacului refuză digestia”

Publicat: 18/03/2023, 13:58
Actualizat: 18/03/2023, 14:22

Dr. Cezar este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 19:00.

El a vorbit, printre altele, despre principalii factori care duc la apariția cancerului. Medicul a explicat ce se întâmplă în organism, înainte ca o persoană să fie primească un astfel de diagnostic și spune că de vină este „dezechilibrul energetic la nivelul anumitor celule din anumite organe”.

„Celule noastre trebuie să producă energie pentru activitățile lor, să producă proteine. Avem două mecanisme de producere a energiei: prin oxidare, prin mecanismul aerob, mai ales la nivelul mitocondriilor, care sunt niște centrale energetice eficiente, și prin mecanismul anaerob, prin fermentare, un mecanism primitiv, care folosește bacteriile – cum fermentează mustul în butoi -, dar e un mecanism cu un randament mai mic de producere a energiei.

În momentul în care suprasolicităm anumite celule, din punct de vedere energetic, aceste mitocondrii ale noastre încep să se deterioreze, să se împuțineze, să fie distruse, capacitatea celulei de a produce energie, prin mecanismul aerob scade și atunci se mută mai mult către mecanismul anaerob, pe fermentație. Fermentația are nevoie de multă glucoză, în lipsa oxigenului, pentru a produce energie la randamentul mai mic, dar așa se descurcă o bună perioadă de timp”, a explicat invitatul lui Adrian Artene.

„Sportul scade riscul de cancer în procente semnificative”

„Problema începe în ani și ani de zile, în condițiile glucozei crescute, care este combustibil pentru celule canceroase, și lipsei de oxigen, care ajunge în corp prin mișcare. E demonstrat foarte clar că sportul scade riscul de cancer în procente semnificative și la cei care au acest diagnostic este îmbunătățită speranța de viață și supraviețuirea”, a spus Dr. Cezar, la podcastul „ALTCEVA”.

„Pancreasul e conectat emoțional cu puterea, cu controlul. Și atunci bagi în tine substanțe toxice, că mănânci aiurea, dar celulele sunt afectate și de factorul emoțional.

Stomacul e cu digestia. Discutând cu persoane care au astfel de boli, (îmi spun – n.red.): «Nu digerăm o anumită situație», «Nu accept așa ceva, «Mie nu mi se poate întâmpla așa ceva», «Eu nu accept asta, eu sunt perfecționist». Când nu accepți o anumită situație, celule stomacului refuză digestia. Și atunci mănânci niște proteine, care nu mai sunt digerate bine, pentru că stomacul nu mai produce acid clorhidric. Acele proteine se deteriorează, apar inflamații, celule sunt hiper-utilizate, trebuie să muncească în plus, să se consume energie și la un moment dat nu mai fac față”, a continuat medicul.

(Vezi aici ce a spus Dr. Cezar despre postul intermitent, în podcastul ALTCEVA…)

Cine este Dr. Cezar

Cezar Amititeloaie a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași în 2006. Este medic specialist cardiolog (2015), antreprenor, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al clubului de sănătate și sport Vivertine Iași.

Este un cardiolog nonconformist. Abordarea lui este una integrativă, holistică, punând accent și pe cauzele emoționale ale patologiilor.

Urmărește podcastul integral cu Dr. Cezar doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer