VIDEO | H.D. Hartmann: „În zilele noastre, elita nu mai este respectată de masă. Elevilor li se spune că sunt buni la toate”

Publicat: 17 05. 2023, 22:49

This browser does not support the video element.

H. D. Hartmann, analist politic, profiler și jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că oamenii nu mai respectă elitele, iar totul pleacă din sistemul de învățământ. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Frumusețea democrației este că totul pare constituțional, consideră analistul politic.

„Pentru a merge în tunelul de decizie, tot timpul există mai multe intrări. De exemplu, un premier care are 15 miniștri, iar pentru o decizie strategică este nevoie de toți. La un moment dat, trebuie să iasă o singură săgeată. Când devine una, este clar că este strategică. Lumina din univers este difuză și infinită. În momentul în care devine flux, este unică. Acolo este democrație. Sunt foarte multe opțiuni, toată lumea are voie să vorbească, are dreptul la opinie”, a declarat H. D. Hartmann.

H. D. Hartmann: „Elita nu mai dă semnal de respect”

Jurnalistul a menționat că democrația s-a schimbat.

„A existat un sistem în care elita își știa poziția, iar masa o respecta. Acest lucru nu se mai întâmplă și astăzi. Elita nu mai dă semnal de respect. Paradigma s-a schimbat pentru că sistemul de învățământ nu mai este la fel. Elevilor li se spune că sunt buni la orice. Nu mai există nicio corigenţă. Elevii sunt trecuți chiar dacă nu știu materia, căci profesorii se iau după notele de 10 de la alte materii”, a adăugat H. D. Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Citește și…

Federațiile sindicale din Educație au organizat, miercuri, între orele 11:00 și 13:00, grevă de avertisment și au anunțat că în acest interval nu vor avea loc activități cu elevii.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educației, Ligia Deca spune că drepturile de natură salarială și creșterile salariale cerute de sindicaliștii din educație nu pot fi negociate cu Ministerul Educației pentru că nu fac obiectul contractului colectiv de muncă, anunțând, totodată că a trimis Ministerului Muncii o serie de propuneri privind noile grile de salarizare pentru personalul din educație care să fie cuprinse în viitoarea lege a salarizării unice.