Război în instanță pentru fabrica POPECI Utilaj Greu din Craiova. Omul de afaceri Gruia Stoica, blocat de ruși!

Război în instanță pentru fabrica POPECI Utilaj Greu din Craiova. Omul de afaceri Gruia Stoica, blocat de ruși!
Publicat: 11/04/2024, 15:15
Actualizat: 12/04/2024, 16:24

Gruia Stoica, omul de afaceri care deține Grampet Grup, se află la doar un pas de încheierea unei tranzacții-surpriză, respectiv achiziționarea Popeci Utilaj Greu, fabrică deținută de Constantin Popeci. Numai că scenariul s-a complicat, gradual, după ce în ecuație au intervenit rușii de la Transmashholding, iar Popeci ar fi mărit miza.

Acum, întreg mediul de afaceri românesc este atent la un proces de ultimă oră, la Tribunalul Dolj, și plasează sub lumina reflectoarelor un conflict declarat între două nume importante din industria logistică și cea a utilajelor grele, iar Gândul prezintă informații de ultimă oră, în exclusivitate.

  • GP Logistics, o companie recunoscută pentru eficiența să logistică, se află în dispută cu Popeci Utilaj Greu, un jucător major în domeniul echipamentelor de construcții și utilajelor grele.
  • Grampet Group este prima companie multinațională cu capital românesc. A fost înființată în anul 1999 și a devenit cel mai mare transportator feroviar privat de marfă din Europa de Sud-Est.

Omul de afaceri Gruia Stoica intenționează să achizționeze Popeci Utilaj Greu, însă a apărut un blocaj de moment.

Totuși, între compania Grampet Logistics și proprietarul fabricii Popeci Utilaj Greu, Constantin Popeci, ar fi existat, spun sursele Gândul, un angajament scris pentru preluarea integrală a pachetului de acțiuni, iar acest angajament a fost înscris la Registrul Comerțului.

Grupul Grampet are în portofoliu companii prin care oferă soluții și servicii integrate: transport, servicii logistice, producție de locomotive, vagoane și alte elemente de material rulant, soluții de modernizare pentru materialul rulant și servicii de leasing.

În acest moment, vânzarea este blocată. Rușii au plusat!

Potrivit surselor Gândul, apropiate acestei tranzacții, tranzacția este blocată, în acest moment, din cauza apariției – pe ultima sută de metri – a unor competitori deciși să mute piesele în așa fel încât să preia avantajul. Este vorba despre investitori din Rusia și Moldova care au lucrat în conducerea companiei-mamut Transmasholding din… Rusia.

Transmashholding este cel mai mare producător de locomotive și echipamente feroviare din Rusia.

Numai că la Tribunalul Dolj a fost deschis dosarul nr. 2799/63/2024, prin care Grampet Logistics solicită îndeplinirea respectivei promisiuni promisiunii de vânzare-cumpărare.

Conform surselor citate, conflictul își are rădăcinile chiar în acel angajament scris între cele două companii, referitor la preluarea unui pachet semnificativ de acțiuni deținut de Constantin Popeci.

Inițiativa, care promitea să aducă o nouă dinamică pe piață, s-a împotmolit atunci când Popeci a solicitat o sumă suplimentară față de cea inițial stabilită, ducând la escaladarea tensiunilor între părți.

Detaliile afacerii iau o turnură și mai dramatică odată cu apariția informațiilor conform cărora Constantin Popeci ar fi primit o ofertă mai avantajoasă de la entități din Rusia și Moldova.

Acești noi actori, despre care se crede că au legături anterioare cu conducerea Transmashholding, un gigant rusesc în industria feroviară, au adus o nouă perspectivă asupra valorii pachetului de acțiuni disputat”, au dezvăluit sursele Gândul. în exclusivitate.

Va ajunge una din cele mai importante fabrici din Craiova pe mana rușilor?

Înregistrarea acestui litigiu la Registrul Comerțului confirmă faptul că această tranzacție este un „grea” și semnalează, totodată, o potențială schimbare de strategie în rândul companiilor implicate.

Aceleași surse confirmă și interesul altor entități din sfera industriei pentru deznodământul acestei tranzacții aflate în impas. În același timp, analiștii de afaceri urmăresc cu atenție desfășurarea evenimentelor, în vreme ce avocații taberelor încearcă să anticipeze argumentele care vor fi prezentate în instanță de adversari.

Această confruntare marchează un moment crucial pentru ambele companii – Grampet Logistics, parte a Grampet Grup, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica, și Popeci Utilaj Greu – și poate avea implicații semnificative asupra dinamicii de putere în industria utilajelor grele și a logisticilor din România.

Rămâne de văzut dacă una din cele mai importante fabrici din Craiova va ajunge pe mana rușilor sau dacă omul de afaceri Gruia Stoica va avea, în ultimă instanță, câștig de cauză”, au mai declarat surse apropiate acestei tranzacții, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Fostul arhitect-șef al Capitalei, după ce Nicușor Dan s-a lăudat că a adus URBANISMUL în legalitate: „S-a distrus tot, nu s-a pus nimic în loc”

Sancțiunile occidentale vs. propaganda Kremlinului. Analist financiar: „Un astfel de mecanism ar putea să-i ispitească pe dezertorii din Rusia”

Sebastian Kurz, fost cancelar al Austriei, „director” al unei companii energetice controlate de EAU / Legături cu Peter Thiel și cu creatorul PEGASUS

Descoperire senzațională! Încă două manuscrise INEDITE ale filozofului Emil Cioran, aduse în România: „Este fantastic, nu au fost publicate până azi!”

Germania, Franța și Polonia: „Pentru ca în Europa să fie pace, IMPERIALISMUL RUS trebuie oprit. Acest moment poate defini viitorul copiilor noștri”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
Gestul sfâșietor făcut de fiul Ancăi Molnar, după moartea ei! Micuțul Patrick i-a șocat pe...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Reacţia patronului unui bar după ce şase turişti au băut 27 de beri la micul...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea Ancăi Molnar. Make-up artista a fost condusă pe ultimul drum...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
Schimbare ISTORICĂ în Transilvania. Anunțul venit direct de la MAGHIARI
Autostrada care va lega pentru Bucureștiul de Giurgiu. Variantele de traseu
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Claus von Stauffenberg, nazistul care a încercat să-l omoare pe Hitler
×