Care sunt condițiile pentru a cumpăra cel mai ieftin RCA

Care sunt condițiile pentru a cumpăra cel mai ieftin RCA
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 16:56

Proprietarii de automobile pot obține în această perioadă oreducere la RCA de până la 25%. Multe dintre companiile deasigurări derulează promoții pentru asigurarea auto obligatorie,pentru a atrage mai mulți clienți. „Fiecare asigurator are unalgoritm propriu de stabilire a tarifelor RCA, numărul variabilelorîn funcție de care este calculată prima de asigurare ajungând la10. În afară de acest algoritm, firmele de asigurări aplică șipolitica de bonus-malus”, a declarat pentru gândul Norbert Simpf,director executiv al brokerului care administrează portalul deasigurări on line www.netas.ro.

Astfel, BCR Asigurări are o ofertă la RCA care se adreseazăbugetarilor, cuplurile în care ambii soți sunt angajați la statbeneficiind de o reducere de 25% la RCA. Dacă doar asiguratul estebugetar, reducerea la RCA este de doar 15% la aceeași companie. Oaltă companie are în ofertă RCA mai ieftin cu 10% pentru persoanelecare au în întreținere un copil minor. La Allianz-Țiriac, până pe31 ianuarie 2011, persoanele fizice care încheie RCA pentru operioadă de 12 luni primesc o reducere de 15%. Și alte companiiurmează să anunțe în următoarele zile reduceri la RCA pentrupersoanele fizice.

Unde se vinde cel mai scump RCA

Pe de altă parte, tarifele RCA sunt diferențiate, la cele mai multedintre companii, și în funcție de localitatea de reședință aasiguratului. „În general, RCA pentru locuitorii orașeloraglomerate este mai scump cu 5-10% decât pentru cei din comune, darnu toate companiile aplică această regulă. Probabil că în Bucureștise vinde cel mai scump RCA”, a mai spus Norbert Simpf. În plus, ceicare aleg să cumpere RCA de la unii brokeri de asigurări potbeneficia de reducerile negociate de aceștia cu companii deasigurări, discount-urile fiind de 5-10%. O categorie aparte oreprezintă pensionarii, care pot primi reduceri de până la 25%, întimp ce persoanele cu deficiențe locomotorii cumpără RCA mai ieftincu până la 50%. Brokerii explică însă că nu putem vorbi de reducerimai mari de 25%, per total, pentru un asigurat RCA, cu excepțiapersoanelor cu handicap locotomor.

În plus, reprezentanții societăților de brokeraj mai spun cămulți dintre șoferii ale căror polițe RCA expiră în ianuarie, deexemplu, preferă să cumpere RCA în acest sfârșit de an, pentru abeneficia de promoțiile oferite de companii. Recent, Comisia deSupraveghere a Asigurărilor (CSA) a anunțat că tarifele RCA pe carele vor practica patru societăți, pentru autoturisme de 1.200 -1.600 cmc și șoferi de 30-50 ani, vor varia, în medie, între minus5% și plus 15%, față de cele din acest an. În plus, companiile voraplica și politica de bonus-malus. Prin bonus-malus, societățile deasigurare sunt obligate ca, la tarifele rezultate după aplicareacoeficienților proprii de corecție -maximum 25% -, să acorde bonuspersoanelor care nu au provocat accidente, adică să reducă tarifulde primă sau, după caz, să aplice malus, adică să majoreze primapersoanelor care au provocat daune.

Astfel, cei care nu au provocat accidente doi ani consecutivi,adică 2009 și 2010, vor beneficia de un bonus de 20%, dacă vorîncheia asigurarea pe un an de zile.

AVERTISMENTAtenție la RCA fals!

Românii trebuie să aibă grijă de unde cumpără RCA. CSA a fostsesizată cu privire la comercializarea unor polițe RCA false,astfel că a decis ca societățile de asigurare au obligația de anumerota vigneta care însoțește asigurarea de răspundere civilăauto RCA și de a înscrie numărul acesteia și pe poliță.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...