Cum s-a ajuns ca la târgurile imobiliare să se vândă și apartamente vechi

Redactor:
Matei Ioan
Cum s-a ajuns ca la târgurile imobiliare să se vândă și apartamente vechi
În perioada de boom imobiliar, vindeau câteva apartamente noi pe zi, acum, unii dezvoltatori abia dacă mai găsesc câte un client la câteva luni.

În perioada de boom imobiliar, vindeau câteva apartamente noi pezi, acum, unii dezvoltatori abia dacă mai găsesc câte un client lacâteva luni. Și pentru că și câștigurile organizatorilor de târguris-au diminuat proporțional, și evenimentele de profil aratădiferit. Săptămâna viitoare, pe 9 septembrie, Târgul ImobiliarNațional vine cu o ofertă „de criză”, pentru românii refuzați debănci. Astfel, cine vrea un apartament într-un complex rezidențialva putea să îl vândă pe cel vechi, chiar prin intermediuldezvoltatorului, care lucrează cu propriii lui brokeri.

„Schema” este simplă: proprietarul locuinței vechi va afladirect la târg cam cât poate obține pe vechea locuință, după careva fi ghidat către ofertele din ansamblurile rezidențiale, ne-auexplicat organizatorii. „În condițiile în care creditarea suferă,băncile nefiind dispuse să acorde prea ușor credite și astfelîngreunează situația, vânzarea locuinței vechi pentru a finanțacumpărarea uneia noi devine extrem de importantă, iar demersulpoate fi unul dintre argumentele relansării pieței rezidențiale”, adeclarat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn. În total, 100 deproiecte rezidențiale noi vor fi prezentate la evenimentul desăptămâna viitoare plus peste 4.000 de apartamente vechi.

Târgul imobiliar s-a extins și pe net

Și organizatorii Project Expo, care și-a deschis azi porțile laPalatul Copiilor din București, se laudă cu concepte noi, dar și cureduceri de aproximativ 30%, în medie. Punctul forte alevenimentului se dorește a fi varianta online a târgului, dedicatăîn special cumpărătorilor din provincie, care nu pot veni înCapitală în acest weekend. „Toți dezvoltatorii au oferte specialeși reduceri pe perioada târgului, aproximativ jumătate dintrelocuințe având prețuri mici și medii”, ne-a declarat Sorin Săraru,managing partner al târgului. Cel mai ieftin apartament care poatefi cumpărat la un preț mai mic decât în mod normal doar pe perioadaevenimentului este o garsonieră de 39.500 de euro, în timp ce douăcamere costă între 48.000 și 50.000 de euro. Prețurile nu sunt însăneapărat un argument pentru vizitatori să încheie imediat otranzacție. La ediția precedentă, din luna iulie, doar 17precontracte au fost semnate pe durata evenimentului, la care s-auadăugat câteva sute de vizionări. (SimonaSimionescu)

INFOApartamentele noi s-au scumpit

Prețurile pe piața imobiliară au continuat să scadă și înaugust, potrivit analizei realizate de site-ul specializatimobiliare.ro, care ia în calcul prețurile cerute de vânzători. Înmedie, apartamentele s-au ieftinit cu 3% la nivel național, până la1.116 euro/mp util, cu 35 euro mai puțin decât în iulie.Realizatorii analizei citate nu exclud scăderi ale prețurilor înlunile următoare. În așteptarea târgurilor de profil, dezvoltatoriiau crescut prețurile apartamentelor noi cu 0,3% în București, înmedie, luna trecută.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide