Hotelul „Athenee Palace Hilton” a intrat în renovare capitală. La cât se ridică investiția anunțată de George Copos

Redactor:
Madalina Prundea
Hotelul „Athenee Palace Hilton” a intrat în renovare capitală. La cât se ridică investiția anunțată de George Copos
George Copos, proprietarul grupului hotelier „ANA Hotels”

„ANA Hotels” a demarat o investiție de 25 de milioane de euro în renovarea capitală a Hotelului „Athenee Palace Hilton” din București. Prima etapă a lucrărilor, în derulare, include cele 132 de camere ale „Aripii Noi” și va fi finalizată la sfârșitul lunii mai.

Hotelul „Athenee Palace”, unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului, parte integrantă a grupului hotelier „ANA Hotels”, a intrat cea de-a patra renovare de amploare din istorie de 107 ani. Clădirea-monument a trecut prin renovări fundamentale în 1937, în 1944 și în 1993.

Pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului

„Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor”, a declarat George Copos, proprietarul grupului hotelier „ANA Hotels”.

Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020, a completat George Copos.

Investiția, de 25 de milioane de euro, provine atât din surse proprii cât și dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD – Groupe Société Générale, în baza unui parteneriat de peste 20 de ani. „Am ales să investim în cele mai noi tehnologii în domeniu și, în același timp, să folosim materiale naturale de o calitate excepțională, acordând o mare atenție eficienței energetice a clădirii și mediului înconjurător”, a detaliat proprietarul grupului hotelier „ANA Hotels”.

Reabilitarea presupune reconstrucția „de la roșu”

În proiectul de modernizare a hotelului sunt folosite cele mai noi tehnologii și materiale naturale de calitate pentru asigurarea eficienței energetice a clădirii și mediului înconjurător. Lucăriile se derulează în două etape, iar până la finalizare hotelul rămane deschis oferind servicii de cazare in aripa care nu este in curs de reabilitare și in spațiile publice de la parter, restaurantele, terasa și sălile de evenimente, ce sunt accesibile clienților, ele fiind deja renovate anterior.

Prima etapă a demarat deja și cuprinde renovarea celor 132 de camere ale „Aripii Noi”, construită în 1965, iar cea de-a doua vizează reabilitarea fațadei hotelului și a camerelor din „Aripa Veche”, care a fost ridicată în 1914. Lucrările etapei I vor fi finalizate la sfârșitul lunii mai 2021, iar cea de-a doua va demara după încheierea Festivalului „George Enescu”.

Proiectul de reabilitare, care presupune reconstrucția „de la roșu”, are un concept realizat de compania de arhitectură „Alexander James International” din Londra, prin proiectanții Richard Morton și Sarah Brooker. Proiectarea propriu-zisă și implementarea efectivă a conceptului sunt realizate de compania românească „Inegal Design”, prin arhitecții Radu Grosu și Mihaela Mircea, iar antreprenor general este compania „Bog’Art”.

Hotelul Athenee Palace Hilton a fost achiziționat în 2005 de „ANA Hotels”, cel mai mare grup hotelier privat românesc, care deține si operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza” București, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și Hotelul „Europa”, cu  centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord.

Din 1996, hotelul este operat, pe baza unui contract de management, de grupul internațional „Hilton Worldwide Holdings Inc”.

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Povestea incredibilă a cerșetoarei care a devenit campioană europeană pentru România: `Am fost săracă de...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce avere are Cozmin Gușă. A strâns foarte mulți bani în ultimii ani
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide