GÂNDUL LIVE. Mihai Morar: „Probabil copiii nu vor rămâne cu nimic din acest an școlar / Noi nu ne mai putem plânge de conținutul emisiunilor TV pentru că nu mai suntem consumatori de TV” | VIDEO

Publicat: 06/04/2021, 20:40
Actualizat: 06/04/2021, 21:48

Mihai Morar a fost invitatul de marți al Emmei Zeicescu la emisiunea GÂNDUL LIVE, unde a vorbit, printre altele despre efectele pandemiei, dar și despre situația actuală a pieței media.

Mihai Morar spune că cea mai proastă parte a pandemiei pentru el este impactul acesteia asupra copiilor, inclusiv ai săi.

Potrivit lui, cel mai probabil mulți dintre copii nu vor rămâne cu nimic din acest an școlar, în condițiile în care cea mai mare parte a cursurilor s-au desfășurat în mediul online.

El adaugă că pandemia îi lipsește pe copii de comunitate, de ideea de apartenență la un grup.

„Noi vorbim aici despre copiii mei, ai tăi, care, într-un fel sau altul au fost acolo. Dar eu sunt convins că jumătate din România a fost decuplată total de la școală. Total”, a spus Morar la GÂNDUL LIVE.

El a mai spus că s-a confruntat cu momente dificile și obositoare de-a lungul carierei sale, iar uneori, astfel de situații pot duce inclusiv la probleme de sănătate.

„Am avut și am momente grele. Se spune că două săptămâni poți s-o duci. După două săptămâni se aprinde beculețul, ajungi seara acasă și adormi îmbrăcat. Până la stresul cronic mai este, trebuie să o duci așa câteva luni de zile. Dar la mine semnele erau foarte simple: mă îmbolnăveam direct. Corpul îmi dădea niște semne. Ba răceam, ba stăteam trei zile în pat”, a mărturisit el.

Mihai Morar: Nu mai putem să ne mai plângem de TV, pentru că nu suntem consumatori

Chestionat de Emma Zeicescu în legătură cu calitatea emisiunilor TV difuzate în prezent, el spune că unele formate au succes, dar, pe de altă parte, consideră că persoanele care nu mai sunt consumatori fideli de televiziune nu mai pot să se plângă de calitatea programelor, pentru că pur și simplu nu le mai urmăresc.

„Sunt câteva formate de televiziune de succes, Asia Express, Chefi la Cuțite, iUmor, Românii au talent, dar în rest, oamenii nu mai consumă TV. Divertismentul lor este Netflix, este YouTube, Spotify. Ceea ce înseamnă că nu mai putem să ne mai plângem de TV, pentru că nu suntem consumatori. E ca și cum ai spune că PET-ul de bere la 2 litri este prost. De unde știi că e prost, dacă nu l-ai consumat?”, spune Mihai Morar la GÂNDUL LIVE.

În ceea ce privește podcast-urile, dat fiind faptul că realizează și el astfel de conținut, Mihai Morar spune că se așteaptă ca acestea să apară din ce în ce mai des, pentru că „podcast-urile sunt un fel de democratizare”.

„Eu când m-am apucat de podcast nu am zis că o să mă duc să rup online-ul pentru că eu am făcut 13 ani de televiziune și 20 de ani de radio. Eu mi-am făcut un canal de YouTube, am pornit de la 0 abonați și mi-am făcut treaba. De 2 luni i-am dat drumul și avem 50 și ceva de mii de abonați. Dacă fac un episod despre parenting și face aproape 200.000 de vizualizări, eu sunt mega mulțumit”, a spus Mihai Morar în emisiunea Emmei Zeicescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase