GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu (ALDE), despre cazul Ciolacu: Prezența lor fără a respecta normele nu este de acceptat. / Sunt persoane care ar trebui să dea exemplu

Publicat: 26/10/2020, 14:16
Actualizat: 26/10/2020, 15:30

Tudor Ionescu, secretar general adjunct al ALDE, a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul Marcel Ciolacu, amendat după ce stat la masă alături de mai multe persoane decât numărul admis, într-un restaurant din stațiunea Sărata Monteoru, jduețul Buzău.

Tudor Ionescu, secretar general adjunct al ALDE, consideră că este de neacceptat faptul că liderul PSD și alți social-democrați cu funcții publice au încălcat normele impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

După ce a fost sancționat de polițiști, Marcel Ciolacu a acuzat, duminică, Guvernul Orban că folosește Poliția pentru scopuri politice, dar a anunțat că va plăti amenda.

Poza, „la fel de revoltătoare” ca cea cu Orban fumând la Guvern

„Gestul, prezența lor fără a respecta normele de distanțare fizică și celelalte norme impuse, nu este de acceptat, din punctul meu de vedere, mai ales că acolo vorbim de un partid politic important din România, cu niște conducători care au funcții, fie parlamentari, fie europarlamentari, foști premieri persoane care ar trebui să dea exemplu. Eu nu voi folosi dubla măsură: exact cum am condamnat ferm și mi s-a părut un gest de totală iresponsabilitate poza de acum câteva luni cu Orban și cu miniștrii săi nerespectând nicio normă în Guvern, așa mi se pare și această poză acum, în prezent, la fel de revoltătoare”, a spus reprezentantul ALDE, la GÂNDUL LIVE.

Tudor Ionescu a făcut referire și la cazul din luna iulie, când deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă  au intrat fără mască, într-o shaormerie din Centrul vechi al Capitalei, , iar angajații le-au atras atenția că nu au voie înăuntru fără să aibă gura și nasul acoperite.

„Așa cum parlamentarii PSD s-au dus și în Centrul istoric și au mai făcut și scandal, neavând masca în interior, la shaormerie, dar, iată, că se regăsesc pe liste și vor fi, poate, aleși din nou de cetățeni, alți parlementari de la alte partide care au făcut chermeze și nunți și s-au și infectat cu virusul SARS-CoV-2 între timp sunt bine mersi, nu au niciun fel de problemă și sunt alte persoane responsabile, printre care cred că mă număr și eu, care, de fiecare dată când ies pe stradă port mască, am dus o campanie pentru alegerile locale în care m-am întâlnit cu zeci de mii de persoane, păstrând distanța, respectând normele și, din fericire, până la acest moment, nu s-a întâmplat nimic”, a spus Tudor Ionescu.

În acest context, reprezentantul ALDE a criticat refuzul autorităților de a demara testarea în masă pentru COVID-19. „În fiecare zi în România avem o zi de doliu național”, a comentat Tudor Ionescu cu privire la ultimul bilanț publicat, luni, de Grupul de Comunicare Strategică.

În acest context, Tudor Ionescu a precizat că în 6 decembrie, deși nu e de acord cu organizarea alegerilor parlamentare, este unul dintre momentele în care toți cetățenii pot să schimbe ceva. „Așa lucrurile nu pot continua”, a spus reprezentantul ALDE.

Concluzii, la cinci ani de Colectiv

Tudor Ionescu a comentat la GÂNDUL LIVE și ce a însemnat și ce a urmat de la tragedia de la Colectiv, de la care se împlinesc cinci ani.

„Momentul nu o să-l uit niciodată, nimeni nu poate să îl uite niciodată”, a povestit Tudor-Tim Ionescu, rememorând ce a simțit la acel moment, neputincios, pe un ferry pe Marea Nordului, la un congres al Tineretului Liber European. „Urmăream pe telefon, cât puteam să urmărim și, pe de o parte, nu îmi venea a crede ceea ce vedem, pe de altă parte este un sentiment absolut odios acela să fii la distanță și să nu poți să faci nimic. Nu știu, dacă aș fi fost în București, neavâdn nicio funcție pe atunci, nu eram consilier general, nu aveam nicio implicare în adminsitrația locală, nu știu dacă aș fi putut”, a povestit actualul secretar general adjunct al ALDE, precizând că locuiște în apropiere de locul tragediei de acum cinci ani.

„Ceea ce a urmat, din păcate, ne-a arătat o incapacitate a autorităților locale și centrale de a gestiona această situație, evident, a fost și exploatată politic”, a spus Tudor Ionescu (ALDE).

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase