Ciolacu, sancționat pentru încălcarea măsurilor anti-COVID-19: Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. / Voi plăti amenda

Ciolacu, sancționat pentru încălcarea măsurilor anti-COVID-19: Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. / Voi plăti amenda
Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 25/10/2020, 14:35
Actualizat: 25/10/2020, 14:43

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, sancționat în Buzău pentru încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, acuză Guvernul Orban că folosește Poliția pentru scopuri politice. Liderul social-democrat susține că va plăti amenda, primită după ce stat la masă alături de mai multe persoane decât numărul admis, într-un restaurant din stațiunea Sărata Monteoru.

Liderul PSD a atacat Guvernul Orban, după ce a primit o amendă contravențională, în localitatea Sărata Monteoru, din Buzău, unde, potrivit imaginilor publicate de presa locală, Marcel Ciolacu era la masă cu mai multe persoane, printre care și fostul premier Mihai Tudose și Lucian Romașcanu.

Ciolacu: „Este o rușine!”

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane”, a scris, duminică, pe Facebook Marcel Ciolacu.

„În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a transmis președintele PSD.

„Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a conchis Ciolacu, în postarea la care a atașat fotografia controversată din sediul Guvernului, în care apare premierul fumând în cabinet alături de alți membri ai Guvernului.

Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!

Asta arată cât de disperați sunt și cât de…

Posted by Marcel Ciolacu on Sunday, October 25, 2020

Precizările MAI

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan, a susținut, duminică, o declarație de presă în care a detaliat cazul de la Buzău în care a fost implicat Marcel Ciolacu, după apariția imaginilor în presă.

Potrivit comisarului Georgian Drăgan, sâmbătă seara, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

„La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației). 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

„Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă. De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei”, a detaliat comisarul Georgian Drăgan.

„Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6”, a conchis purtătorul de cuvânt al MAI.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului