Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, fotografiați la masa unui restaurant, fără să respecte distanțarea impusă în pandemie. Ce amenzi au dat polițiștii și cum a explicat liderul PSD situația

Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, fotografiați la masa unui restaurant, fără să respecte distanțarea impusă în pandemie. Ce amenzi au dat polițiștii și cum a explicat liderul PSD situația
Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, fotografiați la masa unui restaurant, fără să respecte distanțarea impusă în pandemie. Ce amenzi au dat polițiștii și cum a explicat liderul PSD situația
Publicat: 25/10/2020, 12:25
Actualizat: 06/04/2021, 15:32

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost fotografiat, sâmbătă seara, stând la masă în restaurantul unei pensiuni, în compania a zece persoane, inclusiv a lui Mihai Tudose, încălcând astfel regulile de distanțare impuse în pandemia de coronavirus. Situația a fost prezentată și poliției care a anunțat că a aplicat sancțiuni contravenționale. Liderul PSD a precizat că în momentul în care polițiștii și jandarmii au venit la restaurant, el și participanții evenimentului privat stăteau la trei mese diferite.  

Poliția Română a anunțat că s-au dat 11 sancțiuni, în valoare totală de 22.000 de lei.

„Cuantumul celor 11 persoane sancționate a fost de 22.000 de lei. Facem precizarea că localitatea respectivă (n.r. – Sărata Monteoru, judeţul Buzău) este în scenariul verde, așa că se pot desfășura activități, dar cu respectarea măsurilor de protecție”, au precizat reprezentanții Poliției.

În fotografie se observă cum Marcel Ciolacu, aflat lângă fostul premier Mihai Tudose nu respectă regulile de distanțare. Fotografia a fost realizată în jurul orelor 22:30. Potrivit legii, în situația pandemică în care ne aflăm, întâlnirile de mai mult de 6 persoane sunt interzise.

„În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate.  La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis.

S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală.  Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Totodată, polițiștii au reprelucrat administratorului unității turistice prevederile legale instituite de starea de alertă și necesitatea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii vor continua verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”.

Cum a explicat Marcel Ciolacu fotografia în care nu respecta distanțarea

Marcel Ciolacu a explicat că se afla la un eveniment privat și că toți participanții s-au așezat la trei mese diferite când au început să mănânce. De asemenea, Ciolacu a precizat că localitatea în care se afla este în scenariul verde, unde măștile nu sunt obligatorii, iar restaurantee nu sunt închise.

„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a explicat Marcel Ciolacu pentru Libertatea.

„A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”, a adăugat președintele PSD.

Ulterior, Ciolacu a postat pe Facebook imaginea cu premierul Orban și miniștrii, fumând și stând fără măști în birou:

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!
Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.
În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.
De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.
Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a scris Ciolacu pe Facebook.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee