REPORTAJ GÂNDUL LIVE. De ce se tem românii de vaccinul anti-COVID? Medicul Adrian Marinescu demontează principalele mituri! (VIDEO)

Publicat: 10 12. 2020, 17:35
Actualizat: 10 12. 2020, 17:38
REPORTAJ GÂNDUL. De ce se tem românii de vaccinul anti-COVID? Medicul Adrian Marinescu demontează principalele mituri (VIDEO)

Vaccinul împotriva COVID este serul în care specialiștii din întreaga lume și-au pus speranța pentru a eradica pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, o treime dintre români declară că nu s-ar vaccina. Cea mai mare teamă a lor este că nu s-au făcut suficientele teste, iar teoriile conspirației alimentează și ele frica de vaccinare.

Reporterul GÂNDUL LIVE  a întrebat mai mulți români dacă s-ar vaccina, iar cei mai mulți au răspuns că nu, principalul motiv fiind faptul că testele nu sunt suficiente.  În schimb, cei care s-ar vaccina spun că vaccinul este un aspect important în eradicarea pandemiei de coronavirus.

Reporter GÂNDUL LIVE: V-ați vaccina anti-COVID?

RomâncăNu!

Reporter GÂNDUL LIVE:  De ce?

Româncă: Pentru că nu sunt sigură de testele făcute.

Medicul infecționist Adrian Marinescu demontează principalele mituri împotriva vaccinării.

În condiții de pandemie totul a fost făcut mai repede. Tot ce înseamnă resurse au fost adunate într-un timp record. Din datele pe care le avem pot să fie, bineînțeles, niște reacții adverse imediate. Vorbim de ce se întâmplă la locul de injectare, durere, zonă de inflamație, simptomatologie de intensitate redusă, febră, o stare modificată, dar sunt simptome care dispar în 24 de ore”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu: „Eficiența acestor vaccinuri este de peste 90%”

Eficiența vaccinurilor anti-COVID este de peste 90% – atrage atența medicul Marinescu: „Sigur, nu putem spune că este cel mai sigur vaccin de pe pământ, însă este un vaccin care re prezintă singura opțiunea reală pentru a ne întoarce la viața dinainte”, mai spune medicul Marinescu.

Întrebat dacă persoanele care au trecut prin boală trebuie să se mai vaccineze, medicul Marinescu spune că răspunsul este categoric da: „Nu știm cât țin acești anticorpi și este greu de stabilit care este limita de la care ar avea nevoie sau nu de vaccin”, a mai spus medicul.

Cel mai probabil vârsta de la care se va începe administrarea vaccinului este de 18 ani. Pe lângă copii și adolescenți, nici gravidele și femeile care alăptează nu se vor putea imuniza deoarece nu există suficiente date.

Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre teama românilor de a se vaccina

Oamenii sunt în fiecare zi victime ale dezinformării pentru că există o campanie extrem de radicală împotriva, nu numai a vaccinării, dar și a produselor pe care le vom folosi pentru vaccinare. Reamintesc că, inclusiv ieri, AEM a fost victima unui atac informatic care viza documentația vaccinului, aflat în evaluare. Drept urmare, suntem într-un război de tip hirbrid. Există un teribil interes în această zonă geopolitică să avem o stare de haos, de îngenuchere financiară. Nu am emis speculații cu privire la cine are acest interes, dar să spunem că situația nu este bună”, a declarat Gabriel Diaconu la GÂNDUL LIVE.